Cel mai recent update AVG Free “crapa” PC-urile care ruleaza editii de Windows pe 64 de biti

La cateva luni dupa ce un update pentru McAffe a lasat “fara suflare” un numar destul de mare de sisteme care rulau Windows XP, AVG a reusit cumva sa le faca utilizatorilor sai o surpriza nu tocmai placuta sub forma unui update pentru bazele de date.

avg-crash

Toti cei care ruleaza editii de Windows pe 64 de biti (Vista sau 7) si care folosesc renumitul antivirus s-au trezit cu un BSOD (blue screen of death) de toata frumusetea. Se pare ca problema, generata de un fisier al antivirusului care refuza sa se mai lanseze dupa restartul cerut de update (C:WindowsSystem32driversAVGIDSEH.SYS) nu este una chiar foarte simpla, avand in vedere ca majoritatea userilor care au raportat aceasta eroare (cod c0000135) au raportat si imposibilitatea de a mai boota sistemele dupa aparitia erorii (valabil si pentru Safe Mode).

Explicatia celor de la AVG a venit la scurt timp dupa ce update-ul a inceput sa faca ravagii si a fost insotita de un tutorial video menit sa ajute userii sa rezolve problema:

It appears that the problems are most prevalent in Windows 7 64-bit systems. This is because a wrong update file is being served into the product. We removed the update immediately after the problem was identified and will release a program to ensure that the fix is completed automatically as soon as possible.

Daca va numarati printre cei carora AVG-ul le-a mai taiat din entuziasmul sarbatorilor, mai multe informatii despre cum puteti sa va reparati sistemele gasiti aici si aici.