Cum putem activa Ctrl+V pentru a da Paste in Command Prompt

Advertisements

Majoritatea userilor care s-au obisnuit sa foloseasca shortcut-urile de pe tastatura pentru a da Copy/Paste considera ca fiind iritant faptul ca nu pot folosi Ctrl+V si in Command Prompt, ci trebuie neaparat sa foloseasca mouse-ul. Problema insa poate fi rezolvata foarte simplu cu ajutorul unei aplicatii gratuite, si anume AutoHotkey.

Pentru a putea activa Ctrl+V in Command Prompt, trebuie sa cream un script AutoHotkey pe care sa il adaugam la :

#IfWinActive ahk_class ConsoleWindowClass
^V::
SendInput {Raw}%clipboard%
return
#IfWinActive

Acest script trimite informatia in consola prin intermediul functiei SendInput, si rezolva vesnica problema Ctrl+V vs ^V.

ctrl-cmd ctrl-v

Daca nu va simtiti confortabil sa folositi terte aplicatii pentru a face sa functioneze diverse shortcut-uri in Command Prompt/Windows, atunci aveti o alternativa la Ctrl+V pentru Command Prompt care nu necesita ajutorul unui script, ci doar ceva taste in plus, apasate consecutiv:

 • tastati combinatia Alt+Space
 • apoi tastati E
 • apoi tastati P

alt-space

Aceasta combinatie de taste va poate scuti de folosirea mouseului pentru a da Paste in command Prompt, si odata ce v-ati obisnuit cu ea nu o sa vi se mai para bizar sa folositi o combinatie diferita de taste pentru o singura aplicatie in timp ce pentru restul Windows-ului veti folosi in continuare Ctrl+V… :D

Advertisements

PROGRAME, TUTORIALE SI NOUTATI IT PE E-MAIL

SALVEAZA LA FAVORITE / BOOKMARKS

COMENTARII

2 Comentarii la: Cum putem activa Ctrl+V pentru a da Paste in Command Prompt #
 1. Nemo says:

  Sau poti da click dreapta si paste. -.-

  • stealth says:

   @Nemo
   sunt destui ca mine, carora le-a intrat in reflex combinatia Ctrl+V si care se trezesc cu un ^V de aproape fiecare data cand vor sa dea Paste in Command Prompt. abia apoi ne amintim de click-dreapta si Paste… :)

comments

ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese