Cum putem crea un USB-Stick Bootabil cu Windows 8

Spre deosebire de Windows 7, daca vrei sa instalezi Windows 8 Consumer Preview in dual-boot cu alt sistem Windows direct de pe sistemul respectiv, folosind o imagine ISO a Windows 8, cel mai probabil nu o sa ai optiunea de Custom Install, asadar nu iti ramane decat sa faci instalarea de pe DVD sau un USB-Stick. Insa unele computere nu dispun de unitate DVD-ROM, si daca este si cazul tau, singura solutie este sa creezi un USB Stick Bootabil cu Windows 8.

Desi exista multe aplicatii care permit crearea de USB Stick-uri bootabile cu Windows 7, este foarte posibil ca nu toate sa functioneze si pentru Windows 8, iar sa le incerci pe toate pana gasesti una compatibila cu noul sistem de operare Windows poate insemna o mare pierdere de timp. De aceea vom prezenta in acest articol un program special pentru cei care doresc sa creeze stick-uri USB bootabile cu Windows 8.

Windows 8 USB Installer Maker este o aplicatie gratuita, cu interfata simpla si usor de folosit, care ajuta utilizatorii sa creeze USB-Stickuri bootabile cu Windows 8 cu doar cateva click-uri.

Windows-8-USB-Installer-Maker

Cum functioneaza aplicatia Windows 8 USB Installer Maker?

Windows 8 USB Installer Maker formateaza stick-ul USB in format NTFS, extrage toate fisierele continute in imaginea ISO de instalare a Windows 8, apoi scrie MBR-ul de boot pe dispozitiv pentru a-l face bootabil. Retineti faptul ca stickul USB trebuie sa fie de minim 4 GB pentru ca operatia sa fie posibila.

Nota: Pentru a functiona corect, Windows 8 USB Installer Maker trebuie lansat cu drepturi de Administrator. De asemenea, faceti un backup al datelor de pe stick inainte de a folosi aplicatia, pentru a nu le pierde in timpul formatarii acestuia.

STEALTH SETTINGS – How to create a Windows 8 bootable USB-Stick