Cum putem sterge un user cu privilegii de administrator in Windows XP

Advertisements

In mod normal, atunci cand dorim sa stergem un user in Windows XP, solutia este foarte simpla: deschidem Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Local Users and Groups > User, dam click-dreapta pe userul pe care vrem sa-l stergem si selectam Delete.

delete-user

In unele situatii insa, cum ar fi cea adusa in vedere de bogdan in articol, userii pur si simplu nu se lasa stersi.

Salut.
Poti sa-mi spui cum sa sterg un user Administrator in Windows XP deoarece nu ma lasa […] Binenteles ca ma loghez cu user Administrator si parola cand porneste Windows XP. Nu pot sa-l sterg din Control Panel.

Cele mai probabile cauze ale acestei probleme pot fi ori faptul ca userul face parte din grupul de Administratori ai sistemului (i s-au acordat privilegii de administrator atunci cand a fost creat), caz in care trebuie intai sa bootam Windowsul in Safe Mode apoi sa ne logam folosind userul Administrator implicit pentru a putea sterge userul “incapatanat”, fie userul Administrator (cel creat de Windows XP) nu este activ (adica poate fi accesat doar in Safe Mode) si in afara de userul pe care dorim sa il stergem nu mai avem alt user creat in sistem (Windowsul are nevoie de cel putin un user pentru a se putea incarca).

In cazul de fata este vorba de un user Administrator (prima varianta) care nu se lasa sters din sistem folosind metoda descrisa la inceputul acestui articol. Daca userul nu poate fi sters din Control Panel nici atunci cand Windowsul este bootat in Safe Mode, urmatoarea metoda va avea cu siguranta mai multe sanse de reusita.

 • bootati Windows XP in Safe Mode, apoi deschideti Run din Start Menu

administrator

 • in campul din dreptul la Open tastati comanda control userpassword2 si dati click pe OK 

run

 • se va deschide o fereastra User Accounts care va lista toti userii existenti in Windows. Selectati userul pe care doriti sa-l stergeti si dati click pe Remove

user-accounts

 • va aparea un dialog care va v-a intreba daca sunteti sigur ca doriti sa stergeti userul respectiv. Dati click pe OK

remove-user

Si gata. Userul a fost sters din sistem, iar dupa restart Windowsul se va loga direct pe celalalt user existent (fie ca e userul Administrator, fie ca e vorba de un alt user) daca acesta nu are setata o parola, sau va afisa ecranul de logare (Windows Logon) daca acesta este protejat de parola (sau daca exista mai multi useri creati).

user-accounts2

In cazul in care userul Administrator implicit nu este activ – si nu aveti nici un alt user creat in sistem in afara de cel pe care doriti sa-l stergeti – acesta va fi activat automat dupa stergerea celuilalt user, pentru ca Windowsul sa poata fi incarcat.

STEALTH SETTINGS – How to delete an Administrator user in Windows XP

Advertisements

PROGRAME, TUTORIALE SI NOUTATI IT PE E-MAIL

SALVEAZA LA FAVORITE / BOOKMARKS

COMENTARII

3 Comentarii la: Cum putem sterge un user cu privilegii de administrator in Windows XP #
 1. claudiu says:

  MULTUMESC DIN SUFLET a fost usor de sters :x

 2. cristian says:

  buna. am un calculator si nu pot intra in el. imi apare user si cand dau click pe el imi apare saving your computer, logging off si ramane pe ecran tot userul. am incercat cu safe mode, cu ultimul windows care a functionat si nimic. pot sa fac ceva cu el sau sa il arunc la gunoi?

 3. bogdan says:

  @Stealth Settings multumesc ca te preocupi sa ajuti atunci cand cineva iti cere ajutorul.Eu nu a-m putut sa rezolv problema mea cum spui tu mai sus.Am facut rost de un program care te ajuta sa stergi Administrator user sau Guest si a mers,dar cautand pe internet am dat de asta:http://support.microsoft.com/kb/315231/ro si am facut ceva la registry si nu se ma loga si se restarta.

comments

ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese