Cum rezolvam problema nesincronizarii contactelor din Android cu contul Google

Advertisements

Unul dintre avantajele unui telefon cu sistem de operare Android este sincronizarea contactelor din telefon cu contul de Google (Gmail), astfel incat acestea pot fi transferate imediat inapoi in telefon in cazul in care revenim la setarile din fabrica ale acestuia sau instalam un nou firmware.

GoogleAndroid

Insa uneori sincronizarea contactelor din telefon cu contul Google poate sa dea erori sau sa nu functioneze deloc (nu exista nici un contact salvat in sectiunea My Contacts din contul Google), chiar daca avem sincronizarea (sync) activata pe telefonul mobil (si de asemenea, telefonul este conectat la internet).

Cum sa rezolvam problema nesincronizarii cu contul Google a contactelor din telefonul cu Android OS?

  • in primul rand este obligatoriu sa cream un backup al contactelor de pe telefon. Pentru a face acest lucru, mergeti la Applications > Contacts > Menu > Import/Export > Export to USB Storage > Confirm Export (backup-ul va fi salvat sub forma de fisier .vcf)

export-contacts-to-vcf-file-on-android-phone

  • dupa ce ati primit confirmarea ca backup-ul a fost creat, mergeti la Settings > Applications > All Applications > Contacts Storage > Clear Data (aceasta actiune va sterge toate contactele salvate in telefonul dvs)

clear-data-on-contacts-storage-app

  • in cazul in care nu o aveti deja, downloadati si instalati aplicatia ES File Manager (disponibila gratuit in Google Play). Apoi deschideti respectiva aplicatie si selectati fisierul .vcf exportat mai devreme (backup-ul contactelor din telefon), apoi, in meniul Create contact under account, selectati contul de Google (sau Gmail). Toate contactele din backup vor fi exportate in telefon sub contul de Google

import-vcf-file-to-gmail-account-es-file-explorer

  • in cele din urma, mergeti la Settings > Accounts > Google account > Sync contacts pentru a sincroniza contactele cu contul Google.

Urmand aceste instructiuni, veti rezolva problema nesincronizarii contactelor din telefon cu contul Google. Succes!

Nota: Tutorial realizat pe Galaxy S2, compatibil cu majoritatea telefoanelor cu Android OS

STEALTH SETTINGS – How to fix Android contacts not syncing with Google account issue

Advertisements

PROGRAME, TUTORIALE SI NOUTATI IT PE E-MAIL

SALVEAZA LA FAVORITE / BOOKMARKS

comments

ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese