Deschiderea fisierelor .DOCX & .DOCM , cu MS Office Word 2003 .

Odata cu aparatia Microsoft Office 2007,  a fost introdusa si o noua terminatie / extensie pentru fisierele "document", Office Word 2007
.DOCX , reprezinta inlocuitorul extensiei .DOC , din Office Word 2003 , ambele afisand un fisier document.
Un  fisier document , salvat cu extensia .docx, nu poate fi vizualizat cu Office Word 2003 sau de o alta versiune mai veche de Word, decat daca acesta este convertit intr-un fisier .doc. Pe net exista multe site-uri care ofera acest serviciu de conversie (din .docx in .doc) online, numai ca aceasta metoda nu este foarte rapida si foarte sigura. Practic , dumneavoastra trimiteti un fisier .doc (care ar putea sa contina date private / confidentiale) catre o destinatie nesigura.
Microsoft ofera o solutie simpla pentru utilizatorii de MS Office Word 2003 , care doresc sa deschida fisiere .DOCX .

Microsoft Office Compatibility Pack , este un update care se instaleaza peste Office 2003 (sau peste o versiune mai veche de Office) si care ajuta la vizualizarea fisierelor .docx.
Tot ce trebuie sa faceti , este sa si sa instalati  Compatibility Pack-ul.

Download :

Pe langa fisierele MS Office 2007 , Office Compatibility Pack, permite si deschiderea de fisiere Excel si PowerPoint 2007, pe versiunile de MS Office mai vechi de 2007 .

Instalare :

Dupa ce ati descarcat "", in calculator se va gasi un fisier cu numele "FileFormatConverters.exe". Dati dublu-click pe el si in fereastra care se va deschide , bifati casuta din dreptul "Click here to accept the Microsoft Software License Terms" , apoi click pe butonul "Continue".

docx install

Asteptati cateva momente , pana va apare pe ecran o caseta in care scrie "The installation is complete". Click "OK" si gata . Acum puteti deschide fisierele .docx si .docm, cu alte veriuni de MS Office , mai vechi decat 2007 .

docx 2

"MICROSOFT OFFICE COMPATIBILITY PACK FOR WORD, EXCEL, AND POWERPOINT 2007 FILE FORMATS" , poate fi instalat atat pe Windows XP cat si pe Windows Vista .