Enable / Disable Hibernation Mode in Windows 7 (hiberfil.sys)

Advertisements

In comparatie cu sistemul de operare Windows XP, care va permite sa activati  sau sa dezactivati modul de hibernare printr-un singur click (Control Panel -> Power Options -> Hibernate tab), sistemele Windows Vista si Windows 7 nu va ofera aceasta optiune.

Ce este modul de hibernare (hibernation) si la ce este bun? Pai sa zicem ca aveti foarte multe programe si documente deschise in care lucrati, iar la un moment dat trebuie sa va intrerupeti activitatea si sa inchideti laptop-ul / PC-ul. Modul de hibernare va ofera posibilitatea sa inchideti sistemul, dar sa pastrati toate documente si aplicatiile deschise. La repornirea sistemului nu veti mai fi nevoiti sa o luati de la cap cu organizarea aplicatiilor si documentelor de lucru. La inchiderea sistemului prin hibernate, Windows-ul va salva toate datele din starea actuala, in fisierul hiberfil.sys.
Pentru cine nu utilizeaza hibernarea, nu este recomandata pastrarea activa a acestei optiuni. hiberfil.sys va poate ocupa un spatiu de cativa GB pe hard-disk.

Cum dezactivam / activam hibernation mode in Windows 7.

Utilizatorii de Windows 7 pot indentifica foarte usor daca aceasta optiune este sa nu activa.

Start -> sageata de langa butonul "Shut down"  …

hibernate on

In meniul care se deschide, se poate observa prezenta optiunii Hibernate.

Disable Hibernation in Windows 7.

1. Deschideti Command Prompt-ul cu privilegii de Administrator.

cmd run as administrator

2. In Command Prompt tastati linia de comanda :

powercfg h off 

powercfg - disable hibernation mode windows 7

Dupa ce dati aceasta linie de comanda, o sa observati ca optiunea Hibernation a disparut din power menu.

hibernate

Pentru a va salva din spatiul ocupat pe hard-disk, rulati Disk Cleanup pentru partitia de sistem, si stergeti Hibernation File Cleaner.  Puteti salva si pana la 5-6 GB !

Activate Hibernation in Windows 7.

Activarea hibernarii este identica cu procedura de dezactivare, numai ca linia de comanda va fi :

powercfg h on 

hibernate on

Enable & Disable Hibernation in Windows 7.
Stealth Settings .

Advertisements

PROGRAME, TUTORIALE SI NOUTATI IT PE E-MAIL

SALVEAZA LA FAVORITE / BOOKMARKS

COMENTARII

9 Comentarii la: Enable / Disable Hibernation Mode in Windows 7 (hiberfil.sys) #
 1. emil says:

  mie imi yice ca nu am permisiunea de a activa sau deyactiva aceasta optiune. de ce? ce ar trebui sa fac?

  • DSpider says:

   Chior mai esti. Iti zice clar click dreapta – Run as administrator. Iti si arata cu poze frumos. Mura in gura, frate… Si tot nu esti in stare ?

   PS: Am dezactivat si pagefile-ul. Alti gigi eliberati. :D Sa vedem daca ma descurc si fara (chiar este recomandat daca ai un SSD pentru ca ii termina viata mai repede).

 2. Alexandru says:

  Mersi Fain ma intrebam eu unde imi dispare asa mult spatiu aiurea.

 3. stx says:

  multumesc mult de tot

 4. ed says:

  Thanks, the guide is ok.

 5. S says:

  “Puteti salva si pana la 5-6 GB !” – Daca aveti 5 respectiv 6 GB RAM. Marimea fisierului hiberfil.sys este egala cu totalul memoriei RAM instalata in sistem.

  • DSpider says:

   Am 2 GB de RAM (“1.75 usable” pentru ca placa video integrata foloseste 256 MB) si mie fisierul ala imi ocupa 1.3 GB. Dar n-am folosit niciodata functia de hibernare pe Win7, probabil ca daca o foloseam imi ocupa cat tot ramul… Sau ocupa doar cat este folosit ? De exemplu daca nu rulez decat Notepad probabil foloseste mai putin decat daca as avea un joc pornit, browser cu o gramada de tab-uri, etc.

 6. Ryusaky says:

  Foarte util

 7. gabriel says:

  intrebare:pt romania va fi valabila oferta windows 7 cu reduceri pt cei ce folosesc acest OS.,si daca da de unde pot cumpara licenta win7?multumesc anticipat.

comments

ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese