Microsoft mareste perioada de suport pentru Windows 7 pana in 2020

Microsoft le-a dat astazi o veste buna utilizatorilor Windows 7 care nu planuiesc upgradarea la noul sistem de operare Windows 8 dupa lansarea acestuia, si anume extinderea perioadei de suport pentru Windows 7 OS pana in ianuarie 2020. Mai devreme cu cateva ore, cei de la Microsoft anuntasera ca si utilizatorii Windows Vista vor avea perioada de suport pentru probleme de securitate extinsa pana in aprilie 2017, desi suportul pentru mainstream (update-uri pentru feature-uri ale sistemului) va fi oprit in octombrie 2012.

La fel ca in cazul Windows Vista, Windows 7 va avea perioada de suport pentru mainstream mai scurta decat cea pentru securitate, si anume pana in ianuarie 2015, iar suportul pentru Windows 7 SP1 va fi oprit la 2 ani de la lansarea urmatorului Service Pack.

windows-lifecycle

Pentru a intelege mai bine diferenta dintre Mainstream support si Extended support pentru sistemele de operare Windows, vizitati site-ul oficial Microsoft Lifecycle.

 msl_phase

Nota: Suportul pentru orice sistem Windows va fi extins de acum inainte la 10 ani dupa lansarea acestuia. De asemenea, toate versiunile unui sistem de operare vor beneficia de suportul de 10 ani (5 ani Mainstream si 5 ani Extended).

STEALTH SETTINGSMicrosoft extends Support for Windows 7 till 2020