Windows 8 Consumer Preview

In urma cu ceva timp, Microsoft anunta o posibila lansare undeva in februarie a versiunii beta pentru Windows 8, aceasta urmand sa fie disponibila publicului sub numele Windows 8 Consumer Preview. Cum ne aflam deja in februarie, nu este greu sa ne imaginam proportiile atinse de nerabdarea celor care abia asteapta sa puna mana pe versiunea beta a celui mai nou sistem de operare Windows, insa se pare ca acestia vor mai avea de suportat cateva zile (poate chiar saptamani).

Insa au aparut pe Internet destule leak-uri despre cum o sa arate Windows 8 Customer Preview, precum si cateva specificatii despre feature-urile noi incluse in sistem. Poate cea mai mare noutate este aceea ca Windows 8 nu va mai avea buton se Start.

win8consumer

Startorb-ul aparut pentru prima data in Windows 95 va fi inlocuit cu un “hot corner” care afiseaza thumbnai-luri pentru accesarea Desktopului si a ecranului de Start.

hot-corner

De asemenea, Windows 8 va avea si “charm-uri” situate intr-o bara in partea dreapta a desktopului, cu ajutorul carora putem naviga in sistem sau accesa setarile acestuia.

49947692

Alte noutati in Windows 8 Consumer Preview:

  • un set nou de iconuri
  • backgrounduri noi pentru pagina de Start
  • comenzi rapide (shortcut-uri) pe Charms Bar
  • nou template pentru meniul de aplicatii
  • ribbon imbunatatit
  • noua organizare a tastaturii virtuale

Mai multe informatii despre Windows 8 Consumer Preview vom afla, evident, atunci cand acesta va fi lansat, speram cat mai curand posibil, sau poate chiar mai devreme cu ajutorul unora dintre utilizatorii entuziasti.

STEALTH SETTINGS – Windows 8 Consumer Preview