Adauga optiunea Uninstall in Context Menu in Windows

Atunci cand dorim sa dezinstalam o aplicatie instalata intr-un sistem de operare Windows, trebuie sa mergem in Control Panel > Add/Remove Programs (pentru Windows XP) sau Control Panel > Programs and Features (Windows Vista, Windows 7 si Windows 8), sa identificam aplicatia respectiva si sa dam click-dreapta > Uninstall (sau, mai simplu, dublu-click) pe aceasta.

Utilizatorii care obisnuiesc insa sa testeze foarte multe aplicatii pe care le instaleaza si apoi dezinstaleaza destul de des pe sistemele de operare din dotare, si-ar dori, cel mai probabil, o metoda mult mai rapida de dezinstalare a aplicatiilor, astfel incat sa nu mai trebuiasca sa acceseze Control Panel de fiecare data cand vor sa dezinstaleze un program care nu le mai trebuie.

MenuUninstaller este o aplicatie gratuita care le permite utilizatorilor Windows sa dezinstaleze orice aplicatie cu un simplu click-dreapta. Aceasta adauga optiunea Uninstall in meniul de click-dreapta (Context Menu), astfel incat dezinstalarea unei aplicatii se va afla la un singur click distanta.

uninstall-from-contex-menu

Pentru a accesa optiunea Uninstall din Context Menu, utilizatorii trebuie sa dea click-dreapta fie pe shortcut-ul aplicatiei pe care doresc s-o dezinstaleze din Start Menu, fie pe shortcut-ul acesteia de pe Desktop.

In cazul in care optiunea Uninstall nu este afisata atunci cand se da click-dreapta pe un shortcut al unei aplicatii in Start Menu, se apasa tasta Shift apoi se da din nou click-dreapta pe respectivul shortcut (astfel va fi afisata optiunea Uninstall).

Download MenuUninstaller.

Nota: Pentru a putea instala aplicatia, utilizatorii trebuie sa introduca anumite informatii cum ar fi numele, adresa de e-mail si tara de origine. MenuUninstaller este compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.

STEALTH SETTINGS – Add Uninstall option to Context Menu in Windows

This post was last modified on May 12, 2021 21:37

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.