Cum dezactivezi Sleep mode pe Mac (macOS Ventura)

Inainte sa vezi in acest tutorial cum dezactivezi Sleep mode pe Mac, trebuie sa stii ca aceasta optiune nu este recomandata decat in situatii temporale. De exemplu, atunci cand pe Mac ai un task ce ar putea fi intrerupt atunci cand sistemul macOS intra in modul Sleep.

Apple nu ofera pe macOS o optiune explicita prin care se poate dezactiva modul Sleep, iar daca pe iMac se inchide ecranul, in setarile default acesta va intra automat in Sleep.

Cum dezactivezi Sleep mode pe Mac – macOS Ventura

1. Deschizi System Settings, apoi la setarile de la DisplayAdvanced, se activeaza optiunea prin care se previne intrarea automata in Sleep mode atunci cand display-ul se inchide. “Prevent automatic sleeping when the display is off

Cum dezactivezi Sleep mode pe Mac
Prevent automatic sleeping when the display is off

In pasul de mai sus ai aflat cum dezactivezi Sleep pe Mac atunci cand ecranul se inchide.

2. Am observat ca desi este dezactivata intrarea automata in Sleep mode atunci cand ecranul de la Mac se inchide, sunt aplicatii care isi suspenda task-urile. Cel mai bine este sa dezactivezi sau sa maresti timpul pana la care se activeaza screen saver si sa dezactivezi inchiderea ecranului.

Lock Screen Settings

Asa cum am spus si la inceput, aceste setari nu sunt recomandate decat pentru o perioada limitata de timp, daca aveti task-uri care presupun ca Mac sa stea deschis pentru o perioada de timp.

Cele mai mari consecinte sunt consumul mare de energie electrica si uzura hardware.

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.
New in