Cum putem accesa anumite aplicatii moderne folosind email-ul de serviciu in locul contului Microsoft in Windows 8.1

Anumite aplicatii moderne din Windows 8, cum ar fi Mail, Calendar sau People, nu pot fi accesate decat cu ajutorul unui cont Microsoft (Windows Live ID). In Windows 8.1 insa, Microsoft a adaugat optiunea de a dezactiva aceasta cerinta obligatorie, facand posibila accesarea acestor aplicatii cu ajutorul unei adrese de e-mail custom (e-mail de serviciu sau enterprise), astfel incat utilizatorii care nu au un cont Microsoft sa nu fie obligati sa creeze unul doar pentru a putea folosi respectivele aplicatii.

Use_Work_Account_Sign_in_Windows_8.1

Daca doriti sa folositi aceasta optiune insa, va trebui mai intai sa o activati din Group Policy Editor sau Registry Editor.

Cum putem accesa aplicatiile moderne din Windows 8.1 folosind e-mailul de serviciu (work account)?

Group Policy Editor:

  • deschideti Group Policy Editor (tastati gpedit.msc in Run) si navigati catre Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > App runtime
  • in panoul din dreapta, dati dublu-click pe optiunea Allow Microsoft accounts to be optional, selectati Enabled si dati click pe OK

Registry Editor:

  • deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run) si navigati catre HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
  • in panoul din dreapta, creati intrarea DWORD MSAOptional si dati-i valoarea 1
  • apoi inchideti regedit si restartati sistemul (sau dati un restart la Explorer) pentru ca modificarea sa aiba efect

Si gata. Dupa ce veti face una dintre aceste modificari, veti putea accesa aplicatiile Mail, People si Calendar din Windows 8.1 folosind e-mail-ul de serviciu (va trebui sa introduceti detalii cum ar fi userul si parola pentru e-mail, adresa serverului, numele de domeniu etc).

In cazul in care veti dori ulterior sa accesati aplicatiile respective folosind un cont Microsoft, puteti restaura setarile default ale sistemului setand Not Configured sau Disabled pentru optiunea Allow Microsoft accounts to be optional in Group Policy Editor sau stergand intrarea MSAOptional din Registry Editor. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to access modern apps in Windows 8.1 using work e-mail

stealth: Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.
New in