Deschide aplicatii in Windows 7, folosind combinatii de taste. [Create keyboard shortcuts in Windows 7]

Combinatiile de taste pentru acces la rapid (keyboard shortcuts), va ajuta sa deschideti mai rapid unele aplicatii si sa economisiti timp.
In articolul , aratam cateva combinatii de taste (default) care sa va faca munca mai usora in Windows 7.
In afara de keyboard shortcut-urile default, puteti defini noi combinatii de taste, pentru a deschide aplicatii.
Sa vedem un caz concret. Dorim sa ne cream o combinatie de taste, care odata actionate, vor deschide  Microsoft Word Office 2003.

Creaza  keyboard shortcut pentru Microsoft Word Office 2003 [Windows 7].

1. Mergem in Start Menu la aplicatia Microsoft Word Office 2003, facem click-dreapta pe ea, si in meniul care se deschide, click pe Properties.

shortcut key - ms word

2. In caseta Microsoft Word Office 2003 Proerties, mergeti in tab-ul Shortcut, faceti un click in caseta din dreptul “Shortcut Key:” (unde scrie “None”), apoi alegeti si apasati o tasta. Tasta aleasa de dvs. va fi tasta care in combinatie cu Ctrl+Alt va deschide MS Word Office-ul.

Click pe butonul Apply. Daca nu sunteti logat ca Administrator, o sa fiti intampinat de un mesaj “Access Denied“. Faceti click pe butonul “Continue”, apoi pe OK.


In exemplul nostru am ales tasta “W” (Ctrl+Alt+W in Desktop – lanseaza MS Word Office)ca tasta de shortcut pentru aplicatie, dar puteti alege orice tasta doriti. Condita este ca tasta de shortcut sa nu fie rezervata de alta aplicatie. Puteti crea key shortcuts pentru a deschide jocuri, playere, internet browsere, aplicatii de conectivitate, clienti de instant messaging, etc other applications.

How to create custom keyboard shortcut to open any application in Windows 7.
Stealth Settings

Stealth L.P.: Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).
New in