GTalk Vs. Yahoo! Messenger 8.1

In ultima vreme Yahoo! Messenger, m-a convins ca a venit momentul sa folosesc numai Google Talk.

Trei motive ca sa renunt la Y!M in favoarea Gtalk:

1. Yahoo! Messenger 8.1 cere mult mai multe resurse de sistem decat Gtalk. (Yahoo! Messenger pentru Windows Vista, cere de doua ori cat Y!M 8.1)

2. Y!M 8.1 se blocheaza inexplicabil la pornire si pierd mesajele offline. (problema intalnita pe Windows Vista Home Premium)

3. ID-ul de mess, a ajuns mai rau ca valuta. Schimbul de liste si mesajele “emo”, m-au scos din sarite. Da…mi-a ajuns id-ul prin astfel de liste.

Google Talk, este perfect pentru cei care  converseaza zilnic cu doua, trei persoane, care nu duc dorul mass-urilor si a schimbului de liste id. Nu are smiley-uri misto ca Y!M si nici interfata grafica care sa-ti ia ochii. Este clean si este foarte usor de folosit. Cuprinde principalele utilitati ale Y!M-ului:

transfer de fisiere (merge sa trimiti prin IM si 700MB odata. testat)
voicemail – optiune care permite expedierea de mesaje voce pe e-mail.
Call (PC-to-PC voice) – si se aude foarte bine.  
preview la pozele trimise/primite, in fereastra de IM
notificare mail-uri primite pe contul de gmail.
pastreaza arhivele conversatiilor foarte frumos organizare si simplu de accesat,  in contul de gmail. (pe Y!M Vista, inca nu am vazut optiunea asta pana acum)
– poate fi accesat prin interfata de web via gmail, daca pe pc nu este instalat Gtalk-ul.
grafica curata si cateva skinuri care pot fi schimbate foarte simplu. Are avatare si posibilitatea de a seta status. (nu permite modul “invisible” ) .

Singura optiune care avantajeaza Y!M-ul in fata Gtalk, este webcam-ul. Nu folosesc, deci nu ma intereseaza.

Download : Google Talk

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.
New in