Cum dezactivezi Download Bar din Google Chrome

Un tutorial foarte simplu in care iti arat cum dezactivezi Download Bar din Google Chrome. In acest fel o sa obtii mai mult spatiu activ pe ecran atunci cand navighezi pe pagini web, fara ca bara de download fisiere sa mai ocupe din ecran in partea inferioara.

Chrome este cel mai fiabil si mai safe browser pentru Windows 11 (fara extensii), insa Google nu renunta la o caracteristica care streseaza multi utilizatori. Bara in care sunt pastrate fisierele descarcate.

Din “Download Bar” utilizatorii au intr-adevar acces rapid la fisierele descarcate, insa pe un laptop cu display mic, aceasta bara nu face altceva decat sa ocupe inutil o parte din ecran. Firefox, Safari si Opera tin managerul de activitati download undeva in dreptul “Address Bar” fara sa ocupe din campul vizual al utilizatorului.

Google Chrome Download Bar

Din pacate Google nu ofera o setare prin care poti sa dezactivezi Download Bar din Google Chrome, insa este o extensie foarte safe care face acest lucru.

Cum dezactivezi Download Bar din Google Chrome – Chrome Extension

Eu am ales o extensie simpla, care nu solicita date despre utilizare, nu contine reclame si nu are nici tackere de urmarire a activitatii utilizatorului. Always Clear Downloads in Chrome.

1. Instalezi din Always Clear Downloads in Chrome din Chrome Web Store.

Add Extension to Chrome

2. Acceptati inslarea extensiei in Chrome. Click Add Extension.

Add Extension

3. In continuare mergeti in Chrome Toolbar la extensia nou instalata. Se va deschide pagina de setari ale extensiei Always Clear Downloads in Chrome.

Always Clean Download in Chrome

4. In pagina de setari ale extensiei avem doua posibilitati prin care putem face sa dispara bara de downloads din Google Chrome si sa nu mai ramana tot timpul in partea de jos.

Disable Download Bar in Google Chrome

Poti seta o perioada de timp dupa care bara de download sa dispara automat (personal cred ca aceasta este cea mai buna optiune) sau poti seta aceasta sa nu mai apara deloc atunci cand descarcam un fisier de pe internet cu Google Chrome.

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.