Cum faci screen recording cu Snipping Tool pe Windows 11

Un tutorial foarte util care iti arata cum faci screen recording cu Snipping Tool pe Windows 11, fara sa fie nevoie sa instalezi vreo aplicatie de captura video.

Necesitatea de a face captura de ecran (screenshot) si de a parta imaginea este evidenta de foarte mult timp. Atat pe Windows, care inca de la versiunile mai rudimentare are tasta “PrtScn” pe tastatura, cat si pe Android sau iOS.

Atunci cand dorim sa aratam cuiva mai in detaliu anumite operatiuni de pe PC, o simpla imagine nu mai este de ajuns. O captura video cu inregistrarea ecranului este cea mai buna alegere. Screen recording.

Cum faci screen recording cu Snipping Tool pe Windows 11

Incepand cu Windows 11 Insider Preview Build 22621.1245, Microsoft introduce screen recording in Snipping Tool (11.2212.24.0). Capabilitate prin care toti utilizatorii de Windows 11 pot face capturi video ale ecranului, pe care apoi le poate partaja foarte usor.

Aceasta capabilitate va scuti foarte multi utilizatori de necesitatea instalarii unei terte aplicatii pe Windows 11 care sa faca captura video de ecran.

Sa vedem pas cu pas cum faci screen recording cu Snipping Tool pe Windows 11.

1. Deschizi aplicatia Snipping Tool.

Snipping Tool in Windows 11
Snipping Tool in Windows 11

2. In aplicatia Snipping Tool, click pe noua optiune Recod, apoi click pe New.

Record screen in Windows 11

3. Selectezi zona de ecran care doresti sa fie inregistrata in captura video, apoi click pe “Start”.

Screen Recording in Windows 11

4. Cand vreti sa opriti screen recording, click pe butonul rosu. Stop.

Stop Screen Recording in Windows 11

5. Se va dechide aplicatia Snipping Tool cu noua captura video de ecran, pe care trebuie sa o salvezi manual.

Save Screen Recording

Click pe pictograma Save, apoi alegi locul in care vrei ca fisierul MP4 sa fie salvat.

Aceasta optiune este disponibila momentan numai pentru utilizatorii care au PC-urile inrolate in Windows Insider Beta / Dev Channel.

In momentul de fata, am obsevat ca aceasta noua versiune a Snipping Tool are doua bug-uri. Unul legat de cursor, a carui viteza creste semnificativ in timpul inregistrarii, iar alta legata de un nou recording in interiorul aplicatiei.

This post was last modified on January 28, 2023 00:46

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.