Microsoft 365 Copilot cu GPT-4 AI (Microsoft Office)

Microsoft face un pas major in ceea ce priveste suita de aplicatii Office (Microsoft 365). Recent, compania a anuntat intergrarea GPT-4 AI in Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Viva, Power Platform si alte aplicatii, cu noua caracteristica Microsoft 365 Copilot.

Dupa ce inteligenta artificiala a fost introdusa in Bing, era de asteptat ca GPT-4 AI sa fie prezent in tot mai multe servicii si aplicatii. Mai ales in cele care implica productivitate, asa cum este Microsoft 365 (Office).

Din spusele Microsoft, cu Copilot in Microsoft 365, oamenii isi vor dezlantui creativitatea. Nu prea stiu cum se va intampla aceasta dezvoltare a creativitatii, daca fac o paralela cu ChatGPT, pe care elevii si studentii il folosesc la scoala pentru teme si activitati care ar fi trebuit sa le antreneze creierul si sa-i faca mai creativi. Oricum, este o alta discutie.

Microsoft 365 Copilot va ajuta in mod sigur la sporirea productivitatii in cadrul unei companii, cu mai putine resurse umane. Oricat s-ar spune ca inteligenta artificiala nu va lua locul oamenilor in companii, este aproape imposibil de crezut si este un non-sens, daca ne uitam pe ceea ce spune Microsoft.

Ce poate sa faca Microsoft 365 Copilot?

Mediile in care a fost testat GitHub Copilot a dat rezultate mai mult decat satisfacatoare pentru companii. 88% au spus ca au devenit mai productivi cu Microsoft 365 Copilot, 74% au reusit sa se focuseze mai mult pe munca efectiva, in timp ce 77% spun ca au petrecut mai putin timp cautand informatii si exemple. Practic, 20% din timp este consumat pe munca care conteaza cu adevarat, in timp ce 80% din timp este consumat cu munca aglomerata care impotmoleste procesul de productie. Acesti 80% insemnad inceperea redactarii unui document in Word, crearii de mesaje noi si raspunsuri la e-mail in Outlook, inceperea unei prezentari in PowerPoint sau foi de calcul si analize in Excel. Toate acestea pot fi facute de Copilot in doar cateva secunde.

Tot ce are de facut utilizatorul este sa ceara prin mesaj text sau vocal, ce anume doreste sa realizeze. Fie ca este vorba de o prezentare in PowerPoint, de compunerea unui nou mesaj in Outlook sau sa obtina rapoarte si analize in Excel. Practic, se va elimina timpul petrecut cu compunerea textelor si inserarea diverselor elemente in Office.

Iata un exemplu de prezentare PowerPoint cu Copilot, publicat recent de Microsoft.

Cum poate fi utilizat Microsoft 365 Copilot in aplicatii Office

Cerinta Copilot in PowerPoint

O perzentare in care fie sarbatorita absolvirea liceului. Tasha a absolvit liceul Glenwood Springs, joaca fotbal, face drama si este fruntas in clubul de electronica. Prezentarea trebuie sa fie amuzanta, festiva si sa contina doua sfaturi. Sa fie indrazneata si aventuroasa.

Microsoft 365 Copilot in PowerPoint
Copilot in PowerPoint

Inainte sa genereze un rezultat final in PowerPoint, Copilot va cauta in contul Microsoft toate informatiile despre Tasha. De la mesaje, inseamnari in caledar si pana la fotografiile din OneDrive.

Create PowerPoint with Copilot

Rezultatul final este absolut uimitor. Copilot a reusit sa faca o prezentare complexa in care fie sarbatorita absolvirea liceului.

Copilot PowerPoint Celebrate Presentation

Utilizatorul poate edita foarte usor fiecare slide generat de Copilot. Modificarile pot fi facute fie manual, fie folosind in continure inteligenta artificiala pentru schimbarea de texte, imagini, video sau efecte de tranzitie.

Edit Copilot Presentation in PowerPoint

Pentru aceasta prezentare, timpul de executie a fost redus cu 90%, folosind Microsoft 365 Copilot in PowerPoint.

Cum poate fi utilizat Copilot la nivel de organizatie (Business)

O alta sfera in care poate activa Copilot, pe langa cea individuala, este la nivel de organizatie.

Prin Business Chat, Copilot va ajuta nu numai la productivitatea individuala, ci si in cadrul organizatiei, devenind astfel cu adevarat parte din echipa. Prin Business Chat, Copilot poate sa faca transcriptul unei sedinte sau intalniri de afaceri, sa analizeze opiniile, ideile si dorintele fiecarui participant, iar la final sa faca rezumate si sa ofere solutii.

Copilot Business Chat

Copilot va schimba fundamental modul de lucru cu aplicatiile Office si modul de organizare a sarcinilor in cadrul organizatiilor. Fie ca ne place sau nu, acesta este viitorul tehnologiei, iar adevaratii castigatori vor fi cei care or sa invete sa lucreze cat mai eficient cu inteligenta artificiala (AI).

This post was last modified on April 20, 2023 22:15

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.