Noutati in Windows 10 Anniversary Update – Minimum RAM, CPU & Storage, New Screen Sizes

In vara aceasta Microsoft va lasa urmatorul update important al Windows 10. “Anniversary Update“, va include foarte multe elemente noi si update-uri ale unor aplicatii de sistem si optiuni deja existente pe Windows 10.

Noul Cortana in Windows 10 Anniversary Update

Cu siguranta, cel mai consistent update al Windows 10 Anniversary Update, il va primi Cortana. Microsoft continua sa extinda capabilitatile Cortana si sa-l faca un concurent intr-o piata care este in plina dezvoltare si in care principalii concurenti sunt Siri (Apple), Google Now (Google), Alexa.
Cortana va fi disponibil inclusiv pe ecranul de blocare al Windows 10 (lock screen), astefel incat utilizatorul sa-i poata cere informatii utile fara a mai fi nevoie sa se autentifice cu user si parola pe Windows 10. O alta noutate care va fi prezenta pe noul Cortana, este capabilitatea de a trimite si a prelua notificarile si mesajele text de pe telefonul mobil. Un lucru foarte bun, pentru ca pana acum numai pe device-urile Apple se putea face acest lucru. Aceasta capabilitate a Cortana va fi atat pentru Windows Phone cat si pentru Android. Deci nu va fi nevoie sa aveti un Windows Phone pentru a primi notificarile si mesajele text (SMS) de pe telefonul mobil pe Windows 10.
Cortana va deveni un bun manager pentru calendar si task-uri. Cu noile capabilitati veti putea intreba Cortanta “la ce am lucrat noaptea trecuta in Excel?“, de exemplu. Sau, atunci cand primim un mail cu un task, acesta va fi adaugat direct in calendar cu o data stabilita de utilizator. Daca data respectiva se va suprapune cu alt task, Cortana va intreba utilizatorul daca doreste o reprogramare.
Cu aceste actualizari, Microsoft doreste sa aduca Cortana mai aproape de utilizatori. Inclusiv alaturi de cei care nu au utilizat acest serviciu pana acum.

cortana

Interactiune si sincronizare intre Windows 10 si Android sau Windows Phone

Aceasta capabilitate nu a fost inca finalizata nici in versiunea beta preview (Insider Preview) a noului Windows 10, insa Microsoft a anuntat ca noul Cortana Windows 10 se va intergra si sincroniza cu aplicatia Cortanta prezenta pe Android si Windows Phone. Dezavantajati vor fi posesorii de iPhone. Apple nu a permis Microsoft sa dezvolte si sa ofere aplicatia Cortana si pentru dispozitivele iOS. Desigur, vor fi un numar foarte mare de nemultumiti. Utilizatori de Mac OS X sunt in numar destul de mic (cel putin in Romania), iar posesori de iPhone care au acasa sau la birou un PC / laptop cu Windows 10, sunt foarte multi.
Noul Cortanta va putea trimite toate norificarile de pe telefonul mobil Android sau Windows Phone pe Windows 10, mesajele text si informatii despre starea bateriei device-ului mobil. De exemplu, daca o sa avem un smartphone Samsung sincronizat la Windows 10 prin Cortanta, pe Windows o sa se afiseze un mesaj de avertizare daca bateria smartphone-ului are un nivel de energie scazut. In timp suntem siguri ca se vor adauga si mai multe capabilitati de sincronizare intre dispozitivele mobile si Windows 10.
Si asta nu e tot. Ca Microsoft sa arate ca poate copia si mai mult modelul Apple, de pe Windows 10 se vor putea citi si se vor putea trimite mesaje text (SMS) via smartphone.

Windows 10 Anniversary Update – Resurse

Update-uri importante vin si la partea de resurse minime recomandate si rezolutii ecran. Noul Windows 10 Mobile va putea fi instalat OEM si pe dispozitive cu ecrane de pana la 8.99 inch. In prezent, cel mai mare ecran pe care ruleaza Window 10 Mobile, fiind de 7.99 inch. Cum pentru Windows 10 Mobile va creste dimensiunea de display maxima permisa, pentru Windows 10 varianta Desktop, aceasta va scadea. Astfel ca Windows 10 Desktop va putea fi instalat si pe device-uri cu display-uri mai mici. Windows 10 va putea fi instalat si pe netbook-uri cu diaplay-uri mai mici de 7 inch.
In ceea ce priveste minimul de memorie RAM pentru instalarea Windows 10, si aici or sa apara modificari semnificative. In prezent este necesar un minim de 2GB RAM, dar este foarte posibil sa se permita si mai putin pentru instalarea sistemului Windows 10.

in curand vom avea mai multe detalii cu noile optiuni, aplicatii si schimbari aduse de  Windows 10 Anniversary Update.

How to » Microsoft » Noutati in Windows 10 Anniversary Update – Minimum RAM, CPU & Storage, New Screen Sizes

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment