Trimiti si primesti iMessages pe Windows 11 – iPhone Users

Inainte sa vezi cum poti sa trimiti si primesti iMessages pe Windows 11, sa vedem putin ce inseamna acest tip de mesagerie pentru iPhone si cu ce se diferentiaza iMessages de SMS.

Ce inseamna iMessages si care este diferenta fata de SMS si MMS?

iMessages este o aplicatie de mesagerie instanta dezvoltata de Apple pentru iOS, iPadOS, watchOS si macOS. Prin iMessages poti sa primesti si sa expediezi atat mesaje text, cat si imagini, videoclipuri, documente si alte fisiere, folosind conexiunea de internet a device-ului. Conexiune Wi-Fi sau internet mobile (3G, 4G, 5G).
Conversatiile prin iMessages beneficiaza de criptate end-to-end, fiind considerate aproape imposibil de interceptat.

Apple aduce constant imbunatatiri ale functiilor iMessages, iar pe langa confirmare de primire, posibilitatea de editare sau stergere a mesajelor expediate si animatii in chat, cu siguranta vor mai fi adaugate multe altele.

Serviciul iMessages identifica utilizatorii prin intermediul contului iCloud / Apple ID. Astfel ca odata ce iti conectezi Apple ID pe iPhone, iPad si Mac, o sa ai acces sa trimiti si sa primesti mesaje de pe oricare dintre device-uri. Descigur, sincronizate in iCloud, ai acces la toate conversatiile precedente.

Mesajele de tip iMessage sunt primite si se expediaza din aplicatia Messages, la fel ca si mesajele de tip SMS si MMS. Conversatiile iMessages apar cu albastru in timp ce conversatiile MMS si SMS apar cu verde. Atfel poti face usor diferenta intre conversatiile care folosesc iMessage si internet si cele care folosesc serviciul SMS al operatorului de telefonie mobila.

Cum trimiti si primesti iMessages pe Windows 11?

Trimiti si pimesti iMessages pe Windows 11 prin intermediul aplicatiei Phone Link. Aplicatia este folosita de mai mult timp pentru sincronizarea din Windows si smartphone-uri cu Android. Restrictiile de securitate impuse de Apple, nu au permis sincronizarea mesajelor de pe iPhone pe Windows.

In versiunile Windows Insider Preview, Microsoft au activat pentru un numar limitat de utilizatori sincronizarea dispozitivelor iPhone cu Windows 11, prin aplicatia Phone Link. Asta inseamna ca in curand, toti posesorii de iPhone vor putea sa trimita si sa primeasca atat SMS cat si iMessages pe calculatoarele cu Windows 11.

trimiti si primesti iMessages pe Windows 11
Sync iPhone in Windows Phone Link

Vor exista insa unele limitari. In Phone Link nu vor fi disponibile decat mesajele primite si trimise de pe Windows. Utilizatorul nu va putea sa acceseze de pe Windows istoricul conversatiilor si mesajele pe care le-a trimis sau primit atunci cand nu a fost la calculator. Acestea raman disponibile pe iPhone si pe celelalte device-uri Apple care sunt conectate cu acelasi cont de iCloud al utilizatorului.

iMessages in iPhone Link nu va avea multe dintre caracteristicile de pe iPhone, iPad, iPod touch sau macOS. Mesajele nu vor putea fi editate sau sterse dupa expediere, nu vor primi confirmarea de vizualizare (seen) la destinatar, nu se vor putea trimite si primi imessages cu efecte vizuale, memoji sau animatii.

Sincronizarea iPhone in Phone Link pe Windows 11 este totusi o caracteristica binevenita pentru utilizatorii de iOS si Windows. Productivitatea la calculator nu va mai fi intrerupta pentru vizualizare si expediere mesaje primite pe iPhone.

Sa speram ca in timp se vor extinde mai multe caracteristici ale iMessages pe Windows PC.

This post was last modified on March 9, 2023 11:13

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.