Afla cat te tine bateria laptopului cu Battery Eater

Pentru o mare majoritate a detinatorilor de laptopuri bateria este un component vital al acestora (exceptie fac cei care tin laptopurile pe post de desktopuri si/sau nu isi iau niciodata laptopul dupa ei in calatorii… presupun). Chiar daca in lista de caracteristici a laptopului, pe care ati studiat-o temeinic inainte sa va hotarati ce model va cumparati scrie ca bateria tine cu aproxmatie intre 4 si 6 ore, daca aveti ceva noroc cel mai probabil va va tine vreo 3 (tot cu aproximatie). Pentru a nu avea surprize “surprinzatoare” si sa va treziti ca va lasa bateria atunci cand va e lumea mai draga (si mai ales cand nu aveti nici o priza de curent electric la indemana), este bine sa va testati bateria laptopului periodic (in timp aceasta va tine din ce in ce mai putin, ajungand ca la o anumita perioada – semnificativa ce e drept – de timp durata de viata a bateriei sa se scurteze chiar si cu pana la 50 %; ce e drept, dupa o perioada si mai semnificativa va fi timpul sa schimbati bateria, asta daca nu va schimbati laptopul cu totul inainte), pentru a afla exact cat timp ii ia pana isi epuizeaza de tot resursele (adica perioada de timp dintre fully charged si empty).

Battery Eater este un program menit sa testeze si sa informeze utilizatorul care este laptopului din dotare. Battery Eater poate masura exact timpul minim(atunci cand toate optiunile de economisire a energiei sunt dezactivate) sau maxim (atunci cand laptopul este in planul Power saver) de functionare al unei baterii de laptop.

battery-eater

Cum functioneaza Battery Eater?

Imediat ce ati instalat aplicatia, rulati-o si bifati Begin test when disconnecting AC. Apoi deconectati cablul de alimentare de la laptop.

battery-eater-test

Testul la care Battery Eater va supune bateria laptopului va dura pana cand bateria va fi complet descarcata (pentru a incerca mai multe tipuri de teste, dati click pe Options).

battery-eater-options

Odata ce energia din baterie va fi complet epuizata, laptopul se va inchide, insa inainte Battery Eater va salva un grafic al unui ciclu de viata al bateriei pe care il veti putea studia dupa ce veti reporni laptopul.

Nota: Rezultatul testului, indiferent de conditiile in care acesta este facut, este egal cu cel mai mic ciclu de viata pe care il va avea bateria (de la o incarcare completa pana la o epuizare totala) in respectivele conditii.

Afla cat te tine bateria laptopului cu Battery Eater

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment