Atentie la temele de WordPress, atentie la pluginuri!

Din pura curiozitate am cautat sa vad ce virusi mai bantuie pe blogurile de WordPress si din cate am gasit, se pare ca probleme au mai fost si pe la altii, daca nu cu stresantul exploit de saptamana asta, au fost cu probleme cu alte tipuri de virusi. Bineinteles, este la mintea oricui, ca cine face un plugin de WordPress, poate sa infecteze in masa sute sau poate chiar mii de bloguri cu un simplu SQL Injection. Pentru cine creeaza teme de wordpress, este foarte simplu sa puna intr-un fisier, un cod malware de care sa nu-si dea seama oricine. Sunt unele teme in care autorul, ca sa-si pazeasca “design by”, a codat footer.php in base64 (urasc procedura asta!). Cautati decodoare online (sunt destule), si vedeti daca fisierul este intr-adevar curat. Cati dintre voi verifica un plugin, inainte sa-i faca upload pe FTP si sa-i dea install? Cati dintre voi verifica in amanunt sursele unei teme, inainte de a o folosi pe blog? 10%? 20%? Cam mult, 20%… .
Ca ai un blog pentru Adsense, sau sa iesi in evidenta intr-o comunitate, blog de companie, fun, IT sau de orice altceva, cere munca si timp…
Verificati cu atentie fisierele care ajung pe server, inainte ca ele sa produca pagube.

P.S. Eu nu ma numaram printre cei 20% ..

Atentie la temele de WordPress, atentie la pluginuri!

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment