Cum putem dezactiva optiunea de dezinstalare a aplicatiilor cu UI modern din Windows 8 Start Screen

In Windows 8, Microsoft a renuntat la Start Menu pentru Start Screen, acesta fiind principalul spatiu de lucru care “gazduieste” toate aplicatiile instalate in sistem. De fiecare data cand instalam o aplicatie in Windows 8, in loc sa apara shortcut-ul acesteia pe Desktop, se creaza un tile in Start Screen de unde aplicatia instalata poate fi lansata rapid. Si de asemenea, la fel de rapid aplicatia poate fi si dezinstalata, tot din Start Screen. Pur si simplu dati click-dreapta pe tile-ul unei aplicatii, apoi selectati Uninstall din meniul afisat in partea de jos a ecranului.

uninstall-from-start-screen

In cazul in care impartiti computerul personal cu alti utilizatori si nu doriti ca acestia sa aiba posibilitatea sa dezinstaleze aplicatiile cu interfata moderna (metro) din Start Screen-ul sistemului, urmati instructiunile de mai jos pentru a dezactiva optiunea de Uninstall.

Dezactivati optiunea de Uninstall a aplicatiilor moderne din Start Screen

  • deschideti Group Policy Editor (deschideti Run cu combinatia de taste Windows + R, apoi tastati gpedit.msc si dati Enter)
  • in panoul din stanga navigati catre User Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar
  • in partea dreapta a ferestrei, identificati si dati dublu-click (sau click-dreapta > Properties) pe intrarea Prevent users from uninstalling applications from Start
  • in fereastra de setari, selectati Enabled, apoi dati click pe OK

Si gata, dupa aceste modificari, aplicatiile nu vor mai putea fi dezinstalate din Start Screen-ul sistemului.

In cazul in care doriti sa reactivati optiunea de Uninstall a aplicatiilor moderne din Start Screen, urmati acceasi pasi descrisi mai sus, apoi in fereastra de setari a optiunii Prevent users from uninstalling applications from Start selectati Not Configured sau Disabled.

STEALTH SETTINGS – How to disable the Uninstall option for modern UI apps from Windows 8 Start Screen

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.
New in