Download Pale Moon: Un alt fel de Firefox, optimizat pentru viteza

Desi este considerat a fi un browser rapid, Firefox a devenit cu fiecare noua versiune lansata din ce in ce mai mare consumator de resurse. Si parca nici asa de rapid nu mai este cum obisnuia sa fie odata. Daca sunteti fan Mozilla Firefox dar va doriti o versiune mai simpla (lite) si mai rapida, si mai ales care sa foloseasca un mimim de resurse de sistem, atunci e musai sa incercati Pale Moon.

pale-moon

Desi este prezentat ca fiind un nou browser, Pale Moon este de fapt o versiune customizata a popularului Firefox, optimizata pentru o mai mare rapiditate si eficienta (adica ii lipsesc cateva componente care nu interfereaza cu modul de functionare si afisare a paginilor si pe care majoritatea utilizatorilor Firefox nu le folosesc).

about-pale-moon

Care sunt principalele caracteristici Pale Moon:

  • Optimizat pentru noile tipuri de procesoare.
  • Suport pentru SVG (Scalable Vector Graphics) si Canvas.
  • Suport pentru extensii (add-ons) si teme Firefox.
  • Suport pentru Personas (skin-uri Firefox).
  • Suport HTML5.
  • Inspirat 100% din Firefox, ceea ce garanteaza stabilitatea si fiabilitatea codului Firefox.
  • Crestere semnificativa a vitezei pentru afisarea si interpretarea paginilor si pentru scripturi (comparativ cu Firefox).
  • Consum redus de resurse (comparativ cu Firefox) datorita feature-urilor dezactivate (ActiveX si ActiveX scripting, Parental control, Accessibility, server-side components).

Pale Moon vine la pachet si cu cateva configurari diferite de setarile default Firefox, menite sa ofere utilizatorilor o experienta de navigare mult mai lina si mai eficienta. De asemenea modificari au fost aduse si interfatei prin relocalizarea elementelor vizuale si pentru o mare functionalitate a acesteia.

Download Pale Moon (online installer)

Download Pale Moon (offline installer)

Download Pale Moon (portable version)

Nota: Pale Moon este compatibila doar cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7 (nu ofera suport pentru versiuni anterioare de Windows).

STEALTH SETTINGS – Download Pale Moon: Firefox-based browser, optimized for speed

Download Pale Moon: Un alt fel de Firefox, optimizat pentru viteza

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment