Google a lansat update-ul Penguin 2.0, algoritmul care verifica tehnicile SEO folosite de webmasteri (Anti Webspam)

Cand primul update al algoritmului Penguin a fost lansat pe 24 aprilie 2012, Internetul a devenit subit ceva mai complicat. Foarte multi webmasteri (administratori de site-uri) s-au trezit cu rank-urile site-urilor complet evaporate, cu vizibilitatea in motoarele de cautare aproape inexistenta si cu trafic de zeci de ori mai mic decat in zilele precedente. In principiu, algoritmul a targetat site-urile care utilizau tehnici SEO incompatibile cu Google Webmasters Guidelines (numite black-hat SEO), cum ar fi contentul duplicat intentionat, utilizarea abuziva de keyword-uri sau webspam-ul. Evident, au fost si site-uri legitime care au avut de suferit, acestea intrand in categoria victimelor colaterale.

In urma cu o zi, noul update Penguin, ce contine o versiune updatata a algoritmului (de unde si denumirea de Penguin 2.0, cu toate ca este vorba de update-ul cu numarul 4) a fost lansat, asteptandu-se ca impactul acestuia sa se faca simtit in zilele urmatoare.

Google-Penguin-2.0

Primele trei update-uri Penguin s-au bazat toate pe aceeasi versiune de algoritm, fiind targetate in principal paginile cu vizibilitate maxima (top level). Penguin 4/2.0 foloseste o noua tehnologie, care ia la periat tot site-ul (inclusiv paginile low-level), ceea ce inseamna ca va avea impact mult mai puternic decat primele update-uri lansate.

Ceea ce internautii (in special webmasterii) trebuie sa inteleaga despre update-urile Penguin este ca aceste nu sunt o modalitate de a penaliza site-urile care ofera continut slab sau irelevant si link-uri de spam utilizatorilor. Odata ce site-ul a fost “curatat” de tehnicile SEO care violau politica Google, rank-ul acestuia si vizibilitatea in motoarele de cautare nu sunt restaurate pur si simplu, ci totul va trebui reconstruit de la 0. Iar vestea rea pentru cei care se simt cu musca pe caciula este ca Google a afirmat ca impactul va fi ajustat pe viitor, ceea ce inseamna ca va fi din ce in ce mai greu pentru cei care utilizeaza spamul ca modalitate de urcare in rank sa-si mentina traficul si vizibilitatea.

STEALTH SETTINGS – Google rolled out Penguin 2.0 update, the algorithm which verifies SEO techniques used by webmasters

Google a lansat update-ul Penguin 2.0, algoritmul care verifica tehnicile SEO folosite de webmasteri (Anti Webspam)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment