I. Internetul: pericol pentru oamenii obisnuiti?

In urma cu aproximativ doua decenii Internetul se afla inca la inceputuri si cei care ii cunosteau importanta si usabilitatea erau foarte putini. In prezent au ramas putini cei care nu au folosit niciodata in viata internetul iar cei care inca nu au auzit de el nu au auzit nici de televizor, frigider sau telefon.

Raspunsul la orice intrebare il gasesti pe internet (sau, ma rog, aproape): date personale, tehnologie, teme pentru scoala, numere de telefon, etc. Toate acestea simplifica mult lucrurile pentru oameni, insa la fel de bine le poate complica.

Cat de periculos este Internetul?

internet_is_dangerous

The Internet cannot be safely used by normal people. Most people are not prepared to make the technical decisions necessary to safely use the Internet.

In afara de faptul ca poate creea dependenta (se cunosc destule cazuri), internetul este periculos pentru copiii nesupravegheati (cate disparitii de-ale minorilor nu au legatura cu internetul?) si pentru persoanele neavizate. Cu ajutorul internetului s-au ingrosat randurile profitorilor si hotilor din online, informatii eronate circula nestingherite, viata personala este expusa, etc. Si nu in ultimul rand, internetul nu este sigur din cauza tuturor categoriilor de virusi, spyware, malware, exploits care stau la baza tuturor problemelor enumerate mai sus.

After decades of computer security work, things are worse than they were. Finding bugs and publicizing them is not making people safer.

Iar in loc de concluzie:

The Internet is dangerous because it is a medium for the instantaneous and uncontrolled transmission of ideas.

Va urma.

I. Internetul: pericol pentru oamenii obisnuiti?

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment