Se inchide serviciul My Phone pentru Windows Mobile 6.x!

Microsoft My Phone pentru Windows Mobile 6.x este era un serviciu complet de sincronizare a datelor stocate pe telefon.
Oricine avea un cont de MSN sau Live putea sa sincronizeze automat datele  de pe telefon (Contacts, Calendar, Tasks, Text messages, Favorites, Photos, Video, Music & Documents) si sa le stocheze online in contul personal.ScreenShot1

Zilele trecute am primit un mail prin care am fost anuntat ca acest serviciu va fi inchis incepand cu 7 august 2011. Mai exact, pe 7 august se va opri sincronizarea datelor intre sistemle de operare si Microsoft My Phone, iar incepand cu 6 octombrie 2011, site-ul Web My Phone nu va mai fi disponibil.

Atat datele curente cat si cele arhivate in Microsoft My Phone vor fi mutate automat in contul de Windows Live SkyDrive, insa NU toate. Vor fi mutate automat contactele (.csv), insemnarile din calendar (.ics), mesajele text (txt) si fotografiile in formatele : jpg, jpeg, gif, png, tif, fit, wbmp, bmp, opl, n3a, ota.
Nu vor fi mutate automat in SkyDrive: fisierele video (3pg, 3gpp, mp4, avi, wmv, mpg, mpeg), fisierele audio (mp3, aif, mid, amr, aac, au, awb, dm, m4a, midi, mp1, mp2, mpa, ogg, ram, rng, wav, wma, wve) si … (, , , , ppt, pptx, pdf, txt, 1sp, rtf, html, htm, , pwi, wks, wps, wdb). Acesta vor trebui sa fie salvate manual de fiecare utilizaor in parte.

Mai multe detalii despre inchiderea acestui serviciu si cum se poate face migrarea / salvarea datelor din My Phone,  gasiti la: Inchiderea serviciului Microsoft® My Phone.

O chestie interesanta pentru cei care nu vor avea timp sau nu vor sti cum sa-si salveze datele din Microsfot My Phone.

Dar dacă nu pot arhiva conținutul care nu este migrat în mod automat pe SkyDrive?
Începând din 6 octombrie 2011, utilizatorii pot solicita un suport media fizic (CD sau DVD-ROM) care să conțină toate informațiile salvate în contul lor My Phone. Această oportunitate va fi disponibilă utilizatorilor timp de un an întreg, până la 5 octombrie 2012. Utilizatorii trebuie să contacteze Asistența Microsoft pentru a trimite o solicitare.

Personal l-am gasit un serviciu foarte util si care m-a ajutat mult. S-a intamplat de cateva ori sa fiu plecat si sa trebuiasca sa dau un full reset la telefon. Aplicatia My Phone m-a ajutat sa-mi aduc inapoi pe telefon agenda (contacte, calendar, notite, tasks) si toate fisierele chiar daca am fost departe de calculator.  O aplicatie pe care o tineam setata sa faca automat sincronizarea in jur de ora 00:00 si sa faca in contul online actualizarile cu modificarile suferite in device-ul meu peste zi. Nu consuma multe resurse si nu era deranjanta deloc. Sper ca Microsoft sa vina cu o alternativa completa la acest serviciu.

Se inchide serviciul My Phone pentru Windows Mobile 6.x!

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment