Controleaza mai multe PC-uri folosind acelasi mouse si aceeasi tastatura cu Mouse without Borders (via Microsoft Garage)

Microsoft Garage (sau The Garage) este un proiect marca Microsoft care incurajeaza exprimarea ideilor si inventivitatea angajatilor companiei. In The Garage, acestia se aduna dupa orele de program pentru a lansa noi proiecte care nu sunt direct relationate cu produsele oficiale ale Microsoft, dar care isi gasesc aplicabilitate in acestea. Majoritatea dintre proiectele The Garage sunt fie integrate in proiecte Microsoft oficiale, fie sunt folosite doar in cadrul companiei (nu sunt facute publice consumatorilor), insa unele dintre acestea ajung sa fie distribuite gratuit online (de cele mai multe ori la cererea inventatorului). Ultimul proiect The Garage facut public este Mouse without Borders (creat de Turong Do, developer la Microsoft Dynamics), o aplicatie care permite utilizatorilor sa foloseasca acelasi mouse/touch-pad si aceeasi tastatura la mai multe calculatoare (maxim 4) ca si cand acestea ar fi parte din aceeasi unitate PC.

mouse-without-borders

Daca folositi frecvent mai multe computere simultan, probabil vi se intampla destul de des sa va incurcati in tastaturile si mousii acestora. Aici intervine Mouse without Borders care face posibila folosirea unui singur mouse/touch pad si a unei singure tastaturi pentru a controla pana la 4 calculatoare in acelasi timp.

mwb-setup

Ce inseamna, mai exact, Mouse Without Borders?

  • Posibilitatea de a “plimba” acelasi mouse pe 2,3 sau 4 monitoare atasate la computere diferite.
  • Posibilitatea de a muta fisierele de pe un computer pe altul prin drag & drop sau dand Copy pe un computer si Paste pe altul (doar cate un fisier pe rand; nu functioneaza pentru foldere)
  • Posibilitatea de a controla in acelasi timp computere folosite pentru activitati diferite
  • (Bonus) Posibilitatea de a customiza Windows Logon Screen cu wallpapere Bing sau cu poze din propria colectie

Cum functioneaza Mouse Without Borders?

Dupa instalarea Mouse Without Borders pe primul PC, dati click pe No atunci cand veti fi intrebati daca ati instalat aplicatia si pe alt computer.

no

Va fi afisat un dialog ce contine codul de securitate prin intermediul caruia veti putea conecta computerele intre ele, precum si numele computerului pe care ati instalat aplicatia.

security-code

Instalati aplicatia si pe celalalt computer (respectiv celelalte computere), apoi dati click pe Yes cand veti fi intrebati daca ati mai instalat aplicatia si pe alt PC.

yes

Introduceti codul de securitate afisat pe primul computer si numele acestuia (deoarece computerul pe care este afisat codul de securitate este computerul de pe care le veti controla pe celelalte).

insert-security-code

Pentru a accesa setarile Mouse without Borders dupa crearea conexiunii, dati click pe iconita acestuia in System Tray.

mwb-systray

In fereastra deschisa puteti selecta computerele pe care doriti sa le conectati, puteti sterge computerele deja conectate din memorie sau puteti verifica codul de securitate daca doriti sa mai conectati si alte PC-uri.

mwb-settings

In tab-ul Other Options puteti activa Clipboard-ul comun, puteti dezactiva combinatia Ctrl+Alt+Del pentru ecranul de logare, puteti modifica shortcut-urile pentru blocarea computerelor controlate sau pentru reconectarea la acestea etc.

mwb-other-options

Note: Pentru a putea folosi Mouse Without Borders, computerele trebuie sa fie dotate cu receivere WiFi, sa faca parte din aceeasi retea (aplicatia a fost creata pentru a permite userilor sa foloseasca acelasi mouse pentru computere aflate in aceeasi locatie, nu pentru a controla de acasa computerul de la servici sau invers) si, nu in ultimul rand, sa aiba instalate sisteme de operare Windows (MWB nu functioneaza intre sisteme de operare diferite, cum ar fi Windows/Linux/Mac OSX).

STEALTH SETTINGS – Control multiple computers from a single mouse and keyboard with Mouse without Borders (via Microsoft Garage)

Controleaza mai multe PC-uri folosind acelasi mouse si aceeasi tastatura cu Mouse without Borders (via Microsoft Garage)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

  • Lỗi không cài đặt đc xin giúp đỡ . máy tính kêu thiết lập lại cài đặt mà chưa tìm ra lỗi

Leave a Comment