Cum putem comprima imagini fara a pierde din calitatea acestora

De cele mai multe ori, cand dorim sa uploadam diverse imagini pe internet, serviciile sau site-urile impun anumite limite de marime ale imaginilor. In cazul in care imaginile/fotografiile pe care doriti sa le uploadati sunt capturate cu ajutorul unor dispozitive foto performante (pana si majoritatea smartphone-urilor accesibile din ziua de azi dispun de camere foto de 8, 13 sau chiar 20 megapixeli) si au dimensiuni mult mai mari decat limitele impuse de site-urile pe care doriti sa le uploadati, singura optiune este sa comprimati/micsorati respectivele imagini sa se incadreze in limite. Din pacate insa, comprimarea imaginilor este de cele mai multe ori echivalenta si cu scaderea calitatii acestora (acestea devin mai neclare cu rezolutie mai slab calitativa decat cea a originalelor). Una dintre solutii ar fi folosirea de tool-uri de editare profesionale pentru modificarea imaginilor, insa acestea pot fi destul de costisitoare. Din fericire insa, mai exista o modalitate prin intermediul careia puteti comprima imaginile fara a pierde din calitatea acestora, si anume folosirea serviciului web Compressor.io.

compressor-io-before-and-after

Compressor.io este o aplicatie web gratuita (poate fi accesata prin intermediul browser-ului) care le permite utilizatorilor sa comprime (micsoreze) imagini fara a pierde din calitatea acestora. In plus, nu este necesara crearea unui cont sau conectarea conturilor pentru retelele sociale folosite pentru a putea utiliza aplicatia. Pur si simplu uploadati imaginile pe care doriti sa le comprimati, si acestea vor fi comprimate automat cu pana la 90% din marimea originala fara a pierde insa din calitate.

compression.io

Aplicatia suporta patru formate diferite de imagini, si anume JPEG/JPG, PNG, GIF si SVG si ofera doua tipuri de compresii, Lossy si Lossless (aceasta din urma pastreaza calitatea imaginii aproape neatinsa dupa compresie si este compatibila doar cu formatele JPG si PNG). Singurul minus al Compressor.io este faptul ca si acesta impune o limita a imaginilor: acestea nu pot fi mai mari de 10 MB. De asemenea, imaginile pot fi comprimate doar una cate una (nu ofera suport pentru comprimarea multipla).

compressor.io-features

Pentru a comprima imagini/fotografii cu ajutorul serviciului web Compressor.io, vizitati pagina oficiala a acestuia.

STEALTH SETTINGS – How to compress images without losing quality

Cum putem comprima imagini fara a pierde din calitatea acestora

About the author

stealth

Leave a Comment