Cum putem identifica fisierele necunoscute fara extensie in Windows

De multe ori se intampla fie sa primim fisiere cu extensia necunoscuta (in e-mailuri, mai ales), fie sa reusim cumva (din greseala, bineinteles) sa stergem sau sa modificam extensiile unor fisiere stocate in computer, ceea ce duce la imposibilitatea deschiderii respectivelor fisiere. In cazul in care va aflati intr-o astfel de situatie in care nu puteti deschide anumite fisiere din cauza formatului necunoscut, exista o metoda simpla cu ajutorul careia puteti identifica ce extensie au respectivele fisiere (sau ce tip de fisiere sunt).

TrIDNet este o aplicatie simpla si gratuita care ajuta utilizatorii sa identifice ce extensii au fisierele necunoscute din semnatura binara a acestora. Aplicatia are reguli flexibile si poate fi “dresata” sa recunoasca rapid si automat noi formate de fisiere.

TrIDNET

TrIDNet este foarte simplu de folosit. Utilizatorii trebuie sa dea click pe Browse pentru a selecta fisierul necunoscut pe care doresc sa il identifice, apoi sa dea click pe Analize!. Aplicatia va afisa o serie de informatii, care constau in definitia numelui fisierului, numele autorului care a creat fisierul si e-mailul acestuia (daca sunt disponibile in semnatura binara), linkuri catre URL-uri de referinta si comentarii despre fisier.

Aplicatia foloseste o baza de date expendabila, la care sunt adaugate mereu noi definitii care descriu tiparele repetitive ale tipurilor de fisiere suportate.

Utilizatorii care nu doresc sa instaleze TrIDNet pot folosi o versiune online a aplicatiei (care in principiu face acelasi lucru).

trid-online

Singura diferenta este ca versiunea online este recomandata pentru fisiere mai mici, pentru fisiere mari recomandandu-se instalarea TrIDNet (cei familiarizati cu liniile de comanda/Command Prompt pot folosi versiunea CLI a aplicatiei, TrID, fara interfata grafica).

Download TrID (fara GUI) – http://goo.gl/aJVb

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.

STEALTH SETTINGS – How to identify unknown file type without extensions in Windows

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment