Cum putem roota smartphone-ul Samsung Galaxy S5 (Android device)

Samsung Galaxy S5 a fost asteptat cu mare nerabdare de catre utilizatorii Android. In cazul in care urmeaza sa achizitionati un astfel de dispozitiv in viitorul imediat apropiat (sau deja ati pus mana pe unul, norocosilor), cel mai probabil veti dori sa aflati cum puteti roota acest smartphone.

Samsung Galaxy S5

Din fericire, unul dintre cei mai populari developeri de pe forumul XDA, Chainfire, a reusit deja sa rooteze varianta internationala a dispozitivului mentionat mai sus (SM –G900F), prin intermediul metodei CF-Auto-Root, inca dinainte de lansarea acestuia. Astfel, atunci cand veti dori sa rootati Samsung Galaxy S5, nu va trebui decat sa urmati instructiunile descrise mai jos.

Atentie! Rootarea dispozitivului prin intermediul ODIN va anula garantia acestuia.

Pentru a putea roota acest smartphone Android aveti nevoie de doua lucruri:

  • pachetul CF-Auto-Root pentru Galaxy S5 International (SM-G900F), pe care il puteti descarca urmand link-ul afisat la sfarsitul acestui articol
  • Samsung USB Drivers (pe care sa le instalati pe computerul dvs; link-ul de download este de asemenea afisat la sfarsitul articolului)

Cum putem roota Samsung Galaxy S5 (SM-G900F)?

Root-Galaxy-S5

  • extrageti continutul pachetului CF-Auto-Root intr-un folder pe care sa-l aveti la indemana,
  • lansati programul ODIN (inclus in pachetul CF-Auto-Root)
  • dupa ce instalati driverele Samsung USB, bagati dispozitivul Samsung Galaxy S5 in modul Downloading (intai inchideti de tot dispozitivul, apasati in acelasi timp butoanele Power, Volum jos si Home, apoi confirmati apasand butonul Volum sus) si conectati-l la PC
  • daca dispozitivul este recunoscut de ODIN, acesta va afisa un dreptunghi albastru in partea dreapta-sus (sub ID:COM), care contine portul de conectare al telefonului
  • apoi dati click pe butonul PDA si selectati fisierul CF-Auto-Root-klte-kltexx-smg900f.tar extras din arhiva CF-Auto-Root (asigurati-va ca nu modificati nimic altceva)

odin

  • in final, dati click pe butonul Start si asteptati ca procesul de rootare sa fie completat (nu deconectati telefonul de la PC in timpul procesului de rootare pentru a evita defectarea acestuia!)

Si gata. Dupa ce procesul de rootare va fi finalizat, dispozitivul se va restarta, iar dupa restart, veti avea un Samsung Galaxy S5 rootat. Succes!

Download CF-Auto-Root pentru Galaxy S5 SM-G900F.

Download Samsung USB Drivers.

Note: Urmati acest tutorial pe riscul dvs. Stealth Settings nu isi asuma nicio responsabilitate in cazul defectarii dispozitivului in timpul procesului de rootare.

Tutorialul din acest articol este valabil doar pentru varianta internationala a Samsung Galaxy S5 (SM-G900F); verificati ce varianta este dispozitivul dvs. in Settings > About device > Model number)

Credit:  Chainfire @XDA

STEALTH SETTINGS – How to root Samsung Galaxy S5 smartphone (Android device)

Cum putem roota smartphone-ul Samsung Galaxy S5 (Android device)

About the author

stealth

Leave a Comment