Dezactiveaza comenzile Copy, Cut, Paste si Delete in Windows

Se da un computer proprietate personala cu ceva date private imprastiate aleatoriu prin diferite foldere, pitite sau lasate la vedere. La respectivul computer se da acces unor persoane adiacente (frati, parinti, prieteni, etc). Ulterior afli ca datele tale private, inclusiv cele ascunse, nu mai sunt chiar atat de private pe cat ti-ai fi dorit tu, si ca s-au clonat prin computerele respectivelor persoane. Sau ca (alt film, alt scenariu) s-au evaporat.

…Dupa care se dau cateva kilograme de nervi, una sau mai multe invataturi de minte si Stopper.exe.

Stopper este un programel care, asa cum ii spune si numele, pune piedica persoanelor care vor sa iti fure sau sa iti distruga anumite fisiere din PC. Odata instalat, Stopper nu restrictioneaza accesul altor persoane la fisierele tale (pentru acest lucru exista parole), ci pur si simplu dezactiveaza comenzi cum ar fi Copy, Cut, Paste sau chiar Delete. In felul acesta nimeni nu va mai putea copia sau sterge fisiere din PC-ul tau. Vor fi dezactivate inclusiv shortcut-urile de pe tastatura (combinatii gen Ctrl+C, Ctrl+V, Shift+Delete).

stopper

Pentru a putea activa aceste comenzi din nou, intra in Task Manager si da End Task sau End Process la Stopper.exe (pentru o mai mare siguranta, redenumeste Stopper.exe in wmf.exe, winx.exe sau orice alta denumire usor de retinut, pentru a fi sigur ca programul nu va fi descoperit de cei pe care ii restrictioneaza).

Pentru a nu mai avea grija fisierelor personale, asigura-te ca aplicatia porneste automat de fiecare data cand deschizi PC-ul copiind shortcut-ul acesteia in folderul Startup (Start Menu –> Programs).

Download Stopper.exe.

Stopper.exe este compatibil cu toate versiunile de Windows.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment