Dreamscene pentru Windows XP

Odata cu Windows Vista Ultimate, Microsoft a lansat Dreamscene, o tehnologie care permite rularea filmelor si altor tipuri de fisiere video direct in desktop background. Cu alte sisteme de operare anterioare Vista Ultimate aceasta tehnologie nu este compatibila. Oficial. Pentru ca neoficial, pentru XP exista XPScene.

XPScene poate transforma videoclipuri sau filme in desktop background-uri doar din trei pasi simpli (prin crearea unui fisier html, controlat de Windows Media Player, care poate fi folosit ca background).

xpscene

1. Selectati filmul pe care dorititi sa il rulati ca desktop background (.wmv, .mpg sau .avi)

2. Selectati folderul in care doriti sa fie salvat fisierul html

3. Creati fisierul html

 

Apoi dati click dreapta pe Desktop, selectati Properties->Desktop->Browse si alegeti fisierul respectiv ca background (fundal).

display_properties xpscene_options

XPScene este o aplicatie portabila si nu necesita instalare. Pentru a putea rula video-uri Dreamscene pe Windows XP este recomandat sa aveti minim 1GB RAM si trebuie sa instalati Microsoft .NET 2.0 Framework.

Nota: Pentru a putea selecta din nou o imagine ca Desktop Background va trebui sa intrati in Control Panel –>Display.

Dreamscene pentru Windows XP

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.