Dual-boot Windows 7 with XP or Vista without using DVD-ROM.

(Beta) este un sistem de operare care cu siguranta face foarte multa lume curioasa. Multi dintre dvs. probabil doriti sa testati acest sistem de operare, dar nu aveti la dispozitie decat un PC, pe care aveti deja instalat sau . Ei bine, puteti instala Windows 7 alaturi de XP sau Vista (dual-boot), fara a avea nevoie de DVD-ROM/RW. Cum? Foarte simplu. Aveti nevoie de trei lucruri:

  • de imaginea de instalare a Windows 7 (.iso)
  • de un program gen Daemon Tools (noi recomandam VirtualCloneDrive)
  • un soft cu care puteti crea partitia pe care sa instalati Windows 7 (aveti nevoie de minim 16GB spatiu).

Dupa ce ati creat partitia cu ajutorul softului de partitionare (ex. – detalii ), creati un DVD virtual si montati imaginea de instalare a Windows 7. Pentru a incepe instalarea dati dublu-click pe imaginea-montata.

virtual_dvd

Inainte de instalarea propriu-zisa, alegeti tipul instalarii. Pentru a nu instala Windows 7 pe partitia primara pe care este deja instalat un alt Windows (XP sau Vista), alegeti Custom (Advanced) installation.

win7_custom_installation

Cand alegeti partitia, verificati daca este cea aleasa de dvs. pentru instalarea noului sistem de operare, pentru a evita consecinte neplacute cum ar fi pierderea fisierelor personale sau dezactivarea sistemului deja instalat (daca instalati Windows 7 pe aceeasi partitie cu Windowsul deja existent (de obicei partitia C:/), fisierele acestuia vor fi stocate intr-un folder Windows.old, de unde le puteti accesa in continuare, dar nu veti mai putea rula respectivul sistem).

Dupa alegerea partitiei, instalarea se va desfasura de la sine, fara a fi nevoie de interventia dvs. (cu exceptia catorva intrebari de setare de la sfarsitul instalarii). Windowsul va instala si driverele necesare, iar PC-ul se va restarta de cateva ori in timpul acestui proces.

Dupa ce instalarea va fi completa, pe ecranul de boot vor aparea doua intrari, una pentru Windows 7, iar cealalta pentru XP (Earlier version of Windows) sau Vista (Windows Vista).

dual-boot

Inainte de bootare, aveti la dispozitie 30 de secunde (timpul se poate ajusta dupa preferinte din Control Panel->Sistem and Security->System->Advanced System Settings->Advanced->Startup and Recovery) sa alegeti sistemul de operare pe care doriti sa il rulati.

Dual-boot Windows 7 with XP or Vista without using DVD-ROM.

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment