Marire – Micsorare – Creare – Redimensionare Partitii HDD pe Windows Vista

Pentru mine este foarte ok ca odata la 6 luni sa formatez HDD-ul. Un laptop pe care se lucreaza zilnic si se testeaza tot felul de programe si se fac modificari in registrii, odata la 6 luni formatarea este o gura de aer pentru sistem. Nu spun ca este bine sau rau ce fac. Este un fix al meu. Format odata la 6 luni. epm-server-hot

Pentru ca am un sistem Windows Vista Home Edition preinstalat, CD Recovery este ustensila de resuscitare cea mai recomandata. Pentru cei care utilizeaza sistemul de operare Windows Vista si folosesc CD Recovery, apar probleme in timpul formatului sau dupa instalare Windows-ului. Daca nu sunteti atenti in timpul procesului de reinstalare, partitia C: (de sistem) se va autopartitiona si va alege o capacitate suficienta cat sa se instalaze Windows-ul sau va crea o singura partitie de capacitate maxima (cat permite spatiul HDD-ului). La mine a aparut o singura partitie C: de 150 GB, cat capacitatea HDD-ului. Initial am incercat sa folosesc un al Windows-ului ca sa-mi micsoreze partitia de sistem si sa-mi ramana spatiu pentru a crea inca o partite (D:). Nu stiu care este poanta, dar desi mai aveam peste 140GB liberi pe partitia C:, Disk Management nu mi-a permis sa-i smulg mai mult de 6GB. Foarte putin. Am renuntat la acesta metoda si mi-am amintit ca in urma cu o luna am fost contactati de EASEUS sa facem la un produs de Disk Management creat de ei.

EASEUS Partition Manager Professional Edition este solutia perfecta. Fara sa fac niciun review la comanda, spun ca acest program este excelent. La data review-ului l-am testat pe un sistem de operare Windows XP, inainte sa scriem despre el. Pe Windows Vista utilizarea acestui soft a fost o necesitate, iar programul s-a comportat fara probeleme. Mi-a permis sa micsorez partita de sistem si sa aloc spatiul unei noi partitii.

Solutia cea mai simpla de formatare, redimensionare, micsorare, marire si partitionare spatiu nealocat HDD: EASUS Partition Manager.

Resize, Move Partitions without Losing Data
Partition Copy & Disk Copy Wizard
Hardware RAID Supported
Supports Up to 32 Hard Disks
Supports Windows Server 2000/2003/2008 32 & 64 bit
Supports Windows 2000/XP/Vista 32 & 64 bit
Includes Windows & Linux Version
Extremely Easy-to-Use

Marire – Micsorare – Creare – Redimensionare Partitii HDD pe Windows Vista

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment