Redimensionarea partitiilor pe Windows Vista .

O serie de programe pentru redimensionarea partitiilor, gen Partition Magic, nu ruleaza pe Windows Vista. Vestea buna este ca Windows Vista are un tool de gestionare al partiilor, care poate sa faca foarte bine acest lucru. Mai exact, sa mareasca sau sa micsoreze spatiul unei partitii pe HDD fara sa se piarda date.

Pentru a redimensiona o partitie pe Windows Vista, trebuie doar sa urmati cativa pasi :

*Asigurati-va totusi datele importante de pe HDD cu o copie de rezerva (backup). Sunt sanse minime, ca o parte din informatii sa sufere in urma repartitionarii.

1. Click pe Start Menu (in coltul din stanga, jos)

2. Click dreapta pe Computer si in meniul care se va deschide, click pe Manage

resize vista 1 

 

 

3. Daca apare casuta de dialog “User Account Control” , click pe Continue

4. In panoul care se deschide (Computer Management), in partea stanga sub Storage , dati click pe Disk Management .

disk management 

 

 

5.Acum puteti alege partitia pe care doriti sa o modificati . Click dreapta pe caseta de partitie si alegeti operatiunea dorita . Shrink Volume, pentru micsorarea partitiei sau Extended Volume, pentru marirea spatiului pe partitie. Ca sa mariti spatiul pe o partitie, trebuie sa aveti la dispozitie spatiu nealocat.

shrink 

 

 

Daca nu reusiti cu aceasta metoda, incercati Partition Manager (pret $ 39.96).

How to » Tweaks & Hacks » Redimensionarea partitiilor pe Windows Vista .

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “Redimensionarea partitiilor pe Windows Vista .”

Leave a Comment