5 solutii ANTI-VIRUS & ANTI-SPYWARE

Pentru a tine un sistem de operare in viata mult timp, este nevoie de protectie. Solutia impotriva celor mai multe atacuri online, este anti-virusul .

O lista cu cele mai folosite programe anti-virus (freeware & shareware) :

AVG Anti-Virus (Freeware & Shareware)

avg-free

In varianta free (AVG Anti-Virus Free Edition), ofera doua servicii de protectie pe termen nelimitat.
1. Anti-Virus – impotriva virusilor de tip worm si trojan  
2. Anti-Spyware – protectie la spyware si adware .

AVG Anti-Virus , ofera in prezent protectie la peste 70 milioane de utilizatori . Este usor de instalat si nu necesita configurari / setari avansate dupa instalare.

AVG este compatibil cu sistemele de operare Windows Vista si Windows XP.

Download : AVG Anti-Virus – http://free.grisoft.com/

NOD32 (Shareware)

nod32

NOD32 este cunoscut ca fiind anti-virusul care consuma cele mai putine resurse de sistem. Este ideal pentru cei care nu au calculatoare foarte performante in materie de RAM si CPU .

ESET NOD32 Antivirus, ofera protectie anti-virus si anti-spyware pe majoritatea sistemelor de operare Windows Microsoft . Inclusiv Windows 95 si Windows 98 si Vista .

Download : ESET NOD32 Antivirus – http://www.eset.ro/ (Oferit pentru testare, gratuit 30 de zile.)

Avast Antivirus (Freeware and Shareware)

avast

Disponibil in variantele freeware (Home) si Shareware (Professional), Avast Antivirus ofera protectie impotriva atacurilor de tip virus, spyware si rootkit, fiind folosit de peste 50 milioane de utilizatori.

Pentru utilizatorii de acasa (home users), Avast este oferit gratuit pe o perioada de 60 zile. Tot ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati pe site-ul producatorului si cereti pe e-mail codul de licenta.

Download : Avast Antivirus : http://www.avast.com/

Distributii Avast :

– avast! 4 Professional Edition
– avast! 4 Home Edition FREE
– avast! PFP Edition
– avast! WHS Edition
– avast! antivirus MAC Edition
– avast! Linux Home Edition FREE
– avast! U3 Edition
– ADNM Download (includes the avast! Managed Client)
– avast! 4 Server Edition
– avast! 4 SBS Edition
– avast! 4 for Linux Server
– avast! for Kerio
– avast! PDA Edition

Avira AntiVir (Freeware and Shareware)

avira

Avira (Shareware) este o solutie de protectie oferita in foarte multe variante, in functie de nevoile fiecarui utilizator. Este un bun detector de virusi, malware, spy-ware si de aplicatii hijacking . In varinta gratuita (Avira AntiVir Personal – FREE Antivirus), ofera solutii complete de protectie impotriva virusilor, rootkit, phishing, worms (viermisori) si trojans (cai nebuni).
Un inconvenient la acest anti-virus in varianta free, este un pop-up care se deschide odata cu lansarea aplicatiei. Acesta poate fi dezactivat cu cateva click-uri din setari ;)

Donwload: Avira AntiVir Personal – http://www.free-av.com

Suportat de majoritatea sistemelor de operare Microsoft Windows .

Kaspersky Anti-Virus (Shareware)

kaspersky

Kaspersky Anti-Virus, este antivirusul cu cei mai multi fani in intreaga lume. Ofera protectie real time, in timpul navigarii e site-uri, scaneaza tot ce misca pe sistemul de operare si face update-uri zilnice cu ultimile noutati in materie de virusi. Scaneaza fisiere executabile, arhive, mail-uri primite prin POP, SMTP (via Outlook or alt mail client similar), scaneaza pachetele trimise si primite pe internet / LAN.
Kaspersky Anti-Virus, este oferit gratuit 30 de zile pentru testare, dupa care poate fi achizionat la pretul de 90$ / an cu licenta pentru 3 PC-uri . Codul de licenta pentru Kaspersky, nu este valabil decat pe o perioada de maxim 2 ani.

Download : http://www.kaspersky.com/

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » AntiVirus & Security » 5 solutii ANTI-VIRUS & ANTI-SPYWARE

Leave a Comment