Win32/Hive.ZY virus by Windows Defender – Threat blocked

Foarte multi utilizatori au primit in aceste zile alerte de la Windows Defender in care se arata detectarea si blocarea Win32/Hive.ZY virus. O aplicatie malware (virus). Din fericire Microsoft a anuntat deja ca este vorba despre un bug si utilizatorii nu au de ce sa-si faca griji. Calculatoarele lor nu sunt virusate. Cel putin nu cu acest virus.

Win32/Hive.ZY virus
Win32/Hive.ZY Virus

Windows Defender a detectat Win32/Hive.ZY virus in foarte multe calculatoare

Windows Defender este software antivirus prezent pe toate calculatoarele cu noile versiuniu de Windows, reprezentand prima reduta de aparare in fata virusilor si aplicatiilor malware.
In urma cu o zi, din cauza unui bug aparut intr-un update al bazei de date antivirus, Windows Defender a lansat notificari ca a detectat si blocat Win32/Hive.ZY.

Alera a reusit sa sperie foarte multi utilizatori, mai ales ca in descrierea acestui malware aparea ca atacatorul cibernetic poate executa comenzi de la distanta si poate prelua controlul prin intermediul Win32/Hive.ZY.
Motive serioase de ingrijorare a dat si faptul ca alera se repeta la numai cateva minute, atunci cand utilizatorii deschid aplicatii precum: Google Chrome, Microsoft Edge, Spotify sau Discord. Totul revenea la normal cand era inchisa aplicatia care genera alerta.

Ce aveti de facut atunci cand primiti o alerta de malware de la Windows Defender

Consider ca Windows Defender este un sistem foarte bun de protectie in fata atacurilor cibernetice. Malwarebytes este insa o solutie foarte eficienta si la indemana oricui are suspiciuni ca un virus s-ar putea ascunde in calculator. Este bine ca intotdeauna sa mai verificati un software anti-virus daca aleta trimisa de Windows Defeneder este intr-adevar un motiv de ingrijorare. Malwarebytes Anti-Malware poate descarcat si rulat in versiune free.

Multi utilizatori au rulat o scanare completa cu Malwarebytes cand au primit alerta de virus Win32/Hive.ZY si cum era de asteptat nu s-a detectat nimic.

Din fericire este vorba despre o alera false positive. Asta inseamna ca Win32/Hive.ZY nu este un virus.

Alera pentru Win32/Hive.ZY a aparut in urma actualizarii Microsoft Defender Antivirus – KB2267602 (Version 1.373.1508.0). Un bug a facut ca toate aplicatiile bazate pe Chromium sa fie detectate cu acest virus.
Asadar, daca inca intampinati o problema cu aceasta aleta in Windows Defender, mergeti in Windows Update si actualizati la cea mai recenta versiune a bazei de date Microsoft Defender Antivirus.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » AntiVirus & Security » Win32/Hive.ZY virus by Windows Defender – Threat blocked

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR