Cum accesam fisierele Office din Microsoft Edge sidebar

Incepand cu Windows 11, Microsoft a inceput sa puna accentul tot mai clar pe mentinerea concentrarii utilizatorilor asupra task-urilor care conteaza cu adevarat (focus) si pe multitasking. Acest nou drum compania il continua si in aplicatiile dezvoltate, oferind o noua caracteristica interesanta si utila prin care puteam sa accesam fisierele Office din Microsoft Edge sidebar (bara laterala).

In cea mai recenta versiune de Microsoft Edge pentru Windows si pentru Mac, este adaugata bara laterala pe care multi utilizatori o gasesc foarte utila. Microsoft Edge sidebar ne aduce mai aproape o serie de instrumente si functii fara a mai fi nevoie sa inchidem paginile web deschise sau sa minimizam internet browser-ul. Sidebar ramane deschis si atunci cand navigam intre tab-urile deschise.

Cum accesam Excel, Word, PowerPoint si fisiere Office din Microsoft Edge

Cea mai utila functie o vad a fi accesul rapid la fisierele Office din Microsoft Edge sidebar. Fara sa mai fie nevoie sa mai deschidem aplicatiile Microsoft 365 / Office sau OneDrive, din bara laterala a Edge avem acces rapid la toate documentele Word, Excel, PowerPoint, OneNote si la alte fisiere prezente in OneDrive.

Microsoft 365 Office din Microsoft Edge
Microsoft Edge sidebar Office

Aceste aplicatii din bara laterala a Microsoft Edge sunt practic shortcuts catre versiunile online office.com si mediul de stocare OneDrive.

Microsoft 365 Office.com
Microsoft 365 Office.com

Pe langa suita de aplicatii Office, in bara laterala mai sunt prezente cateva instrumente de care avem nevoie in mod constant cand suntem la calculator.

Tools: Calculator, Translator (serviciul de traducere online al Microsot), World Clock (foarte util atunci cand avem prieteni si colegi pe alte meridiane), Dictionary (in timpul navigarii pe internet se intampla uneori sa gasim cuvinte carora nu le intelegem sensul), Unit Converter si Internet speed test.

Microsoft Edge Tools
Microsoft Edge Tools

Pe langa aceste unelte, din Microsoft Edge sidebar mai avem acces si la Games, Bing si alte aplicatii Microsoft.

Acest sidebar in browser nu este o noutate. Opera are de foarte mult timp implementata o bara laterala din care utilizatorii au acces rapid la aplicatii de social media (Instagram, WhatsApp), Player si My Flow (partajare continut pe alte deviceuri cu Opera).

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Internet » Internet Explorer » Cum accesam fisierele Office din Microsoft Edge sidebar
Leave a Comment