Pana cand mai poti utiliza Office 2019 sau Office 2016

Daca inca nu ai facut upgrade la cele mai noi versiuni ale suitei Office sau Microsoft 365, in acest articol o sa afli pana cand mai poti utiliza Office 2019 sau Office 2016.

Ca la orice aplicatie software, suita Office a primit de-a lungul anilor actualizari majore din partea Microsoft. Actualizarile au scopul sa aduca stabilitate pe noile sisteme de operare, caracteristici noi pentru productivitate si noi tehnologii de interconectare cu servicii de cloud. Vine insa o vreme cand actualizarile nu mai sunt suficiente si este necesar un upgrade la o noua versiune majora pentru a beneficia de cele mai noi tehnologii. Mai ales dupa ce Microsoft intrerupe actualizarile vechilor versiuni de Office.

Pana cand mai poti utiliza Office 2019 sau Office 2016

Pentru Office 2016, sunt doua etape in care Microsoft retrage suportul de actualizari. In prima etapa, pe 10 octombrie 2023, Office 2016 va ramane fara suportul de conectare la serviciile Microsoft 365, urmand ca in cea de-a doua etapa, pe 14 octombrie 2025, suportul sa inceteze de tot. Asta inseamna ca aplicatia va deveni nesigura pentru utilizare. Nu va mai primi actualizari care sa asigure securitatea si fiabilitatea sau compatibilitatea cu anumite modificari ce pot sa apara pe versiunile mai noi de Windows.

La data de 10 octombrie 2023, va inceta suportul si pentru Office 2019 (macOS), si suportul de conectare la serviciile Microsoft 365 pentru toate versiunile Office 2019.

Related: Cum activam licenta Microsoft Office 2021, retail electronica – Metoda prin telefon

Pentru un utilizator “home user“, de cele mai multe ori, actualizarile nu sunt o problema. Altfel stau lucrurile pentru companii, unde actualizarea aplicatiilor folosite in productie, necesita timp si costuri. Cu toate acestea, daca aplicatii precum cele din suita Office nu mai primesc actualizari, apar riscuri foarte mari.

Utilizarea versiunilor Office care nu mai primesc actualizari poate cauza probleme de performanta si fiabilitate in timp. De asemenea, Office sau sistemul de operare ar putea fi vulnerabile la amenintarile de securitate daca actualizarile de securitate nu mai sunt disponibile.

In conculuzie, daca utilizezi Office 2019 sau Office 2016, este recomandat sa planifici un upgrade pana la data de 10 octombrie 2023.

How to » Microsoft Office » Pana cand mai poti utiliza Office 2019 sau Office 2016

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment