Rezolvare Mac “You shut down your computer because of a problem”

După ce ai oprit Mac din buton (oprire la rece) sau după o pană de curent, atunci când sistemul repornește apare mesajul: “You shut down your computer because of a problem”, prin care utilizatorul are opțiunea de a redeschide aplicațiile care rulau înaintea opririi. “Shut down“.

You shut down your computer because of a problem
You shut down your computer because of a problem

Aceasta este o funcție de “recovery” foarte utilă, prin care sunt diminuate șansele să pierzi datele la care lucrai în momentul opririi forțate.

Mulți utilizatori se plâng însă că acest mesaj, “You shut down your computer because of a problem” reapare de fiecare dată când este pornit Mac, MacBook sau iMac.

Rezolvare Mac “You shut down your computer because of a problem”

Ca să scapi de acest mesaj care apare de fiecare dată când deschizi Mac, iMac sau MacBook, urmează pașii din tutorialul de mai jos:

Deschide “Finder“, mergi la: “Go” > “Go to folder…” (sau apasă simultan tastele: Shift + Command + G) apoi navighează la:

/Library/Logs/DiagnosticReports
macOS DiagnosticReports
macOS DiagnosticReports

În folderul “DiagnosticReports“, folosești bara de căutare pentru a găsi fișierele care conțin “sleep“. Ștergi fișierele sau fișierul care conține numele “Sleep Wake Failure“.

Delete Sleep Wake Failure
Delete Sleep Wake Failure

După ce ați șters acest fișier, goliți “Bin“, apoi inchideți Mac din “Apple” > “Shut Down“.

Related:

Lăsați inchis Mac cel puțin 30 de secunde. După ce reporniți sistemul, mesajul nu ar mai trebui sa apară.

În cazul meu, problema a apărut pe un calculator iMac (macOS Ventura), însă este o problema destul de întâlnită si pe laptop-urile MacBook Pro, MacBook Air.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Rezolvare Mac “You shut down your computer because of a problem”

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment