Duet AI pentru Google Workspace plus multe alte servicii Google

Google si Microsot au intrat intr-o competitie directa in ceea ce priveste implementarea modelelor de inteligenta artificiala generativa (generative AI), si chiar daca Microsoft parea sa aibe un avans, la evenimentul I/O, Google a prezentat o serie de instrumente AI pentru Google Workspace, plus multe alte aplicatii si serivicii. Aceasta integrare, poarta si un nume – Duet AI.

Microsoft 365 Copilot, este cea mai notabila implementare a inteligentei artificiale. Spun asta, pentru ca suita de aplicatii Office este folosita la scara foarte mare in intreaga lume. Word, Excel, PowerPoint, Outlook, plus alte aplicatii ale suitei sunt folosite atat in cadrul companiilor, cat si de elevi, studenti sau simpli utilizatori care au nevoie sa creeze si sa editeze documente.

Google Workspace (fost. G Suite), este serviciul corespondent al suitei de aplicatii Microsoft 365. Google Workspace cuprinde produse si servicii oferite de Google, concepute pentru a facilita colaborarea si comunicarea eficienta in cadrul organizatiilor. Gmail, Google Sheets, Google Docs, Google Slides, Google Drive, sunt doar cateva dintre produsele si serviciile oferite prin Google Workspace.

Duet AI pentru Google Workspace plus multe alte servicii Google

Planul Google este sa introduca propriile modele AI generative in aproape fiecare componenta a Workspace. De la compunerea de mesaje Gmail, la redactarea sau editarea de documente cu aplicatia online Google Docs, generare formule de calcul si rapoarte Google Sheets, pana la crearea de text, imagini, audio si video in Google Slides.

Cu alte cuvinte, Google s-a lansat intr-o competitie directa cu Microsoft 365 Copilot. Este de asteptat ca si Microsoft sa vina in curand cu noi anunturi in care sa dezvaluie noi implementari Duet AI pentru aplicatii si servicii.

AI pentru Google Workspace
AI pentru Google Workspace

“Aceasta urmatoare faza consta in aducerea oamenilor in punctul de a fi sprijiniti de un colaborator AI care lucreaza in timp real impreuna cu ei.”, a declarat Google Cloud CEO, Thomas Kurian.

In plus, Kurian promite ca Google va lansa constant noi functii la fiecare doua saptamani.

Partea mai putin placuta pentru multi entuziasti ai inteligentei artificiale, este ca atat Microsoft, cat si Google, momentant nu ofera aceste noi functii pentru publicul larg. Mircrosoft a anuntat recent ca a extins gama de testeri pentru Microsoft 365 Copilot, in timp ce Google, a anuntat ca aceste noi functii sunt disponibile momentan numai pentru un numar limitat de testeri, Google Workspace. Fara a fi foarte clar pe ce criterii a ales compania aceste conturi de testeri.

In concluzie, putem spune ca s-a dat startul oficial in cursa pentru dezvoltarea si implementarea inteligentei artificiale in viata de zi cu zi.

Pe langa Duet AI pentru Workspace, Google a adus in ultima perioada actualizari semnificative pentru Google Bard, care pare a fi tot mai aproape de o lansare pentru publicul larg, in toate tarile in care compania este prezenta.

Google Bard a fost mutat recent de pe modelul LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), pe modelul de limbaj PaLM 2. Un model de limbaj de ultima generatie, cu capacitati imbunatatite in ceea ce priveste multilingvismul, rationamentul si programarea.

In prezent, Google Bard este disponibil in 180 de tari, in limbile: engleza, japoneza si coreana.

Pe pagina oficiala a Google I/O poti sa vezi si sa explorezi noutatile pregatite de Google in materie de inteligenta artificiala.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » GPT AI » Duet AI pentru Google Workspace plus multe alte servicii Google
Leave a Comment