Detectarea Alzheimer cu ajutorul AI

In timp ce foarte multa lume este realmente speriata de progresul inteligentei artificiale si de pericolul pe care il reprezinta AI pentru multe locuri de munca, iata ca aceste tehnologii vor aduce si progrese imense in domeniul medical. Detectarea Alzheimer cu ajutorul AI fiind una dintre sutele de aplicatii ale inteligentei artificiale in domeniul medical.

Cercetatorii de la University of Alberta dezvolta un model de invatare automata, accesibil prin intermediul telefonului mobil (smartphone), care poate detecta semnele precoce ale dementei Alzheimer.

Aflat in stadiul de testare, noul proiect a dat rezultate absolut uimitoare. Modelul a reusit sa detecteze cu o acuratete de 70% – 75% prezenta bolii, pe un esantion ce a continut atat persoane cu Alzheimer, cat si persoane sanatoase.

Acest instrument care permite detectarea Alzheimer cu ajutorul AI are potentialul de a incuraja tratamentul precoce, de a incetini progresia bolii si de a imbunatati serviciile de telesanatate (medicina la distanta) prin depasirea barierelor lingvistice sau geografice.

Detectarea Alzheimer cu ajutorul AI
AI Alzheimer’s Detection

Mai multe informatii despre acest studiu, gasiti pe ieee.org. Exploring Language-Agnostic Speech Representations Using Domain Knowledge for Detecting Alzheimer’s Dementia.

How to » GPT AI » Detectarea Alzheimer cu ajutorul AI

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment