Cum dezactivezi adaptorul de retea Ethernet sau Wi-Fi pe Windows 11

Pot fi mai multe motive pentru care vrei sa dezactivezi adaptorul de retea Ethernet sau Wi-Fi pentru Windows 11. Fie doresti sa deconectezi calculatoruld e tot de la internet, fie doresti sa dezactivezi numai un anumit tip de conexiune, daca ai calculator conectat atat prin cablu (Ethernet), cat wireless (Wi-Fi)

Vezi pas cu pas, cum poti sa dezactivezi conexiunea prin cablu, Bluetooth sau Wi-Fi pentru un calculator sau laptop cu Windows 11.

1. Deschide setarile Windows 11 – Apesi tasta “Windows“, apoi scrii “settings” si apesi tasta Enter. Ca alternativa, poti apasa direct combinatia de taste (keyboard shortcut) “Windows + i“.

2. Click pe “Network & Internet” din bara laterala din partea stanga.

3. In “Network & Internet“, deruleaza in jos pana la “Advanced network settings“. Aici sunt setarile avansate pentru retea si conexiune internet.

Cum dezactivezi adaptorul de retea Ethernet sau Wi-Fi pe Windows 11
Advanced network settings pe sistemul de operare Windows 11

4. In “Advanced Network Settings“, sub “Network adapters“, faci click pe butonul “Disable” pentru adaptorul pe care doriti sa-l dezactivati in sistemul de operare Windows 11.

Disable Network Adapter in Windows 11
Disable Network Adapter in Windows 11

In acest fel dezactivezi adaptorul de retea pentru conexiunea prin cablu (Ethernet), wireless (Wi-Fi) sau Bluetooth in sistemul de operare Windows 11.

Deconectarea se va face atat de la internet cat si de la reteaua locala (LAN).

How to » Tutoriale si Noutati IT » Cum dezactivezi adaptorul de retea Ethernet sau Wi-Fi pe Windows 11

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment