System Shuts Down when back from Sleep [Windows 7 Error]

In urma cu cateva zile am facut cateva modificari la planul de energie (Power Plan) al laptopului din dotare (din motive intemeiate, evident, pe care acum nu mi le mai amintesc), iar astazi m-am trezit in brate cu ditamai eroarea la Windows 7 cand am incercat sa scot sistemul din Sleep (mentionez ca am prostul obicei sa tin laptopul doar pe baterie, ceea ce inevitabil duce la mentinerea acesteia intr-o permanenta stare de epuizare – critical battery), si anume PC-ul si-a furat un Shut Down de toata frumusetea dupa primele semne de inviorare.

fainted_laptopInitial am crezut ca am tinut degetul pe butonul de Start mai mult decat trebuia, insa istoria s-a repetat si a doua oara cand, aflat in aceeasi stare de somnolenta (si cu bateria tot in stare critica) am deschis clapa la laptop si acesta a clipit de vreo 2 ori nedumerit la mine, dupa care lesinat din nou (desi inainte cuplasem adaptorul la laptop). Dupa mai multe reprize de panicari & such am descoperit ca laptopul meu este bine sanatos si ca am de-a face cu un bug al Windows 7, consecinta a modificarilor efectuate la Power Plan (problema apare numai cand bateria este aproape consumata – adica se afla in stare critica). Rezolvarea este simpla si necesita o modificare de registri (recomand efectuarea unui backup al sistemului inainte de a aplica urmatoarele):

  • deschideti Registry Editor (run->regedit->enter) si urmati calea HKEY_LOCAL_MACHINE \SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power. In panoul din dreapta cautati intrarea SystemPowerPolicy (Binary) si stergeti-o (click-dreapta->Delete).

del_entry

Apoi dati un restart pentru ca modificarile facute sa aiba efect.

Nota: Eroarea nu apare daca obisnuiti sa tineti adaptorul cuplat la laptop sau, in cazul in care folositi adaptorul doar cand bateria scade sub 25%, daca evitati sa va jucati cu planurile de energie in timp ce bateria se incarca.

System Shuts Down when back from Sleep [Windows 7 Error]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment