Dezactiveaza Windows Problem Reporting [Windows 7 tip]

De fiecare data cand un program/aplicatie ne lasa balta cand ne este lumea mai draga (adica – mai pe scurt – crapa), Windows-ul arunca putina sare pe rana inflorindu-ne pe monitor simpaticele rapoarte de eroare (error reporting). Nu spun ca aceste rapoarte nu ar fi folositoare, ba chiar recomand celor care au intalniri zilnice sau ocazionale cu ele sa iroseasca macar un minut din timpul lor limitat pentru a trimite la Microsoft pareri, impresii, injuraturi etc. (in totala concordanta cu starea de spirit din momentul in care raportul de eroare ne anunta nonsalant ca trebuie s-o luam de la capat). Insa, daca aceste intalniri au devenit sacaitoare (mai devreme sau mai tarziu se va intampla si acest lucru), a doua recomandare a noastra din acest post este sa dezactivati rapoartele respective, chiar daca asta nu va impiedica aplicatiile sa isi acorde mici pauze. Dar cel putin nu se vor mai lauda cu ele.

Asadar, pentru a dezactiva rapoartele de eroare ale Windowsului (Windows problem reporting), deschideti Start Menu, tastati problem report in Search box, selectati Choose how to report problem apoi dati Enter.

In fereasta deschisa bifati Never check for solutions si dati click pe OK. Daca doriti ca setarile sa fie modificate pentru toti userii sistemului, dati click pe Change report settings for all users.

report_settings

Nota: Aceste setari nu au efect de stopare a erorilor pe care le dau uneori aplicatiile, ci doar impiedica Windows-ul sa ni le fluture ostentativ prin fata ochilor.

How to » Tweaks & Hacks » Dezactiveaza Windows Problem Reporting [Windows 7 tip]

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment