Wininit.exe vs Winnit.exe (Windows Start-Up Application vs Worm)

Wininit.exe este un proces de sistem esential pentru functionarea Windows-ului. Rolul acestuia este de a executa in background unele dintre cele mai importante servicii/programe, cum ar fi Service Central Manager (SCM), Local Security Authority Subsystem (LSASS) sau Local Session Manager (LSM), fara de care sistemul nu este operabil. De aceea terminarea sau dezactivarea acestui proces nu este recomandata.

Winnit.exe este un proces ilegitim, malware, raspandit cu ajutorul virusului de tip worm W32/Rbot-AOM. Acesta, odata ce a infectat un sistem, se conecteaza la un server de IRC unde asteapta primirea de comenzi. In plus, creaza intrari in registri (Run, RunOnce, RunServices, RunServicesOnce) care sa ii asigure rularea automata de fiecare data cand sistemul infectat este pornit.

In cazul in care ati descoperit winnit.exe ruland in sistemul dvs, efectuati de urgenta o scanare a registrilor pentru a elimina intrarile ilegitime si o scanare amanuntita a sistemului folosind un antivirus de incredere (prima noastra recomandare este ) pentru a-l curata de toate fisierele malware.

How to » Task Manager » Wininit.exe vs Winnit.exe (Windows Start-Up Application vs Worm)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment