Wininit.exe vs Winnit.exe (Windows Start-Up Application vs Worm)

Wininit.exe este un proces de sistem esential pentru functionarea Windows-ului. Rolul acestuia este de a executa in background unele dintre cele mai importante servicii/programe, cum ar fi Service Central Manager (SCM), Local Security Authority Subsystem (LSASS) sau Local Session Manager (LSM), fara de care sistemul nu este operabil. De aceea terminarea sau dezactivarea acestui proces nu este recomandata.

Winnit.exe este un proces ilegitim, malware, raspandit cu ajutorul virusului de tip worm W32/Rbot-AOM. Acesta, odata ce a infectat un sistem, se conecteaza la un server de IRC unde asteapta primirea de comenzi. In plus, creaza intrari in registri (Run, RunOnce, RunServices, RunServicesOnce) care sa ii asigure rularea automata de fiecare data cand sistemul infectat este pornit.

In cazul in care ati descoperit winnit.exe ruland in sistemul dvs, efectuati de urgenta o scanare a registrilor pentru a elimina intrarile ilegitime si o scanare amanuntita a sistemului folosind un antivirus de incredere (prima noastra recomandare este ) pentru a-l curata de toate fisierele malware.

Wininit.exe vs Winnit.exe (Windows Start-Up Application vs Worm)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.