[Rezolvare] FWPKCLNT.SYS Erori Blue Screen (BSoD)

Inainte de toate, sa mentionam ca erorile cauzate de fisierul FWPKCLNT.SYS, sunt prezente numai pe sistemele de operare Microsoft Windows, incluzand aici in special Windows 7 si Windows 8 / Windows 8.1.

Pe sistemele de operare mentionate anterior, mesajele de eroare generate de FWPKCLNT.SYS pot varia in functie de cauza care a condus la acest incident. Cele mai intalnite erori care duc intr-un final la “ecran albastru” – Blue Screen, sunt:

– A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer. The problem seems to be caused by the following file: FWPKCLNT.SYS.
– Your PC ran into a problem and needs to restart. We’re just collecting some info, and then we’ll restart for you. If you would like to know more, you can search online later for this error: FWPKCLNT.SYS.
– STOP 0x0000000A: IRQL_NOT_LESS_EQUAL – FWPKCLNT.SYS
– STOP 0x0000001E: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED – FWPKCLNT.SYS
– STOP 0×00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA – FWPKCLNT.SYS

Odata aparuta aceasta eroare pe un sistem de operare Windows, ultilizatorul este tentat sa caute fisierul pe site-uri de download fisiere .SYS. Aceasta ar fi o greseala foarte mare, pentru ca acest fisier poate suferi modifcari sau poate fi virusat intentionat. Fiind un fisier de sistem este destul de periculos sa-l descarcam din alte surse, altele decat din kit-ul de instalare original al Windows, pus la dispozitie cu licenta de Microsoft.

Cauze ale erorilor FWPKCLNT.SYS

Erorile blue screen generate de FWPKCLNT.SYS pot avea cateva cauze, care trebuiesc investigate pas cu pas si luate prin eliminare.  Majoritatea erorilor cu ecran albastru apar din cauza unor incompatibilitati de drivere la una din componentele calculatorului (memorie RAM, placa video, hard disk, USB stick, web cam…)
in ultima perioada sunt raporate tot mai multe erori Blue Screen pe sistemele de operare Windows 8 Pro. Acestea apar in urma incompatibilitatii de drivere ale componentelor hardware.

Lista cauze erori BSoD pentru FWPKCLNT.SYS

– configurarea incorecta sau incopatibilitatea driverelor unor device-uri atasate sistemului de operare. Valabil in special pentru Windows 7 si Windows 8.
– registrii corupti (Windows Registry) sau modificati necorespunzator in urma instalrii sau dezinstalarii unui soft.
– o infectare cu un virus sau malware care a dus la coruperea / modificarea fisierului FWPKCLNT.SYS sau a unui driver de care acesta raspunde in mod direct pe sistemul de operare.
– un conflict hardware. Incompatibilitatea unor device-uri atasate sistemului de operare Microsoft Windows cu driverele instalate pe sistem. In acest caz s-a inatmplat de multe ori ca erorile blue screen sa apara imediat dupa ce calculatorul a fost pornit, iar rezolvarea a fost foarte simpl. S-au deconectat din sloturile USB toate compentele externe, incluzand: tastatura, mouse, web cam, USB Stick, placa de sunet USB, placa retea WiFi pe USB, placa USB Bluetooth, hard disk extern.
– FWPKCLNT.SYS poate da eroarea cu ecran albastru in cazul unui hard disk defect
– FWPKCLNT.SYS poate reporta eroarea STOP error due to memory (RAM) corruption, in cazul unei memorii RAM defecte sau incomatibile cu sistemul de operare.
– tot la capitolul memorii RAM, amintim ca unele erori pot sa apara si atunci cand avem mai multe memorii instalate, dar acestea sunt de frecvente si / sau latente diferite.

Rezolvare eroare Blue Screen generata de FWPKCLNT.SYS

Enumerand mai sus cauzele din care apar aceste erori este simplu de intuit ca va trebui sa verificati fiecare element in parte. Nu recomandam descarcarea fisierului de pe site-uri de download drivere sau fisiere de sistem. Folositi fisierul original oferit de Microsoft.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

How to » Microsoft » [Rezolvare] FWPKCLNT.SYS Erori Blue Screen (BSoD)

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR