Cum putem sa vedem si sa rezolvam erorile de sistem in Windows 10

Prea putini utilizatori de Windows 10 stiu despre Event Viewer desi aceats funtie e preenta pe sistemele Microsoft de aproape 10 ani.
In Event Viewer sunt stocate in format XML date referitoare la toate evenimentele din sistem. Administrative, operationale, erori ale driverelor, incompatibilitati, erori de hardware si multe altele.

Cum accsam Event Viewer in Windows 10 si cum citim erorile de sistem 

Accesarea este foarte simpla: Click: Start Menu > tastam “Event” > click pe Event Viewer


Interfata Event Viewer este foarte vasta si contine multe informatii legate de sistemul de operare. In Primul screen apare un rezumat al erorilor si evenimentelor administrative, insa navigand in meniul din partea stanga avem “Windows Logs” in care gasim evenimente legate de aplicatii, securitate, setari si sistem.

Windows Logs

Application events – contine evenimente ale aplicatiilor instalate pe sistem. Rapoarte complete cu problemele acestora.

Security events – evenimentele de securitate sunt numite si “audit”, iar acestea arata rezultatele unei actiuni de securitate.

Setup events –  acestea contin in mare parte rapoarte informationale despre update-uri si schimbarile survenite in urma unor noi instalari pe sistem.

System events – rapoarte informationale dar si rapoarte privind erorile unor fisiere de sistem. Kernel Boot, Kernel General si Kernel Powr. Este un log bogat in “Error“, “Information” si “Warnng” insa nu ar trebui sa va ingrijoreze foarte mult. Majoritatea erorilor prezente aici au fost deja rezolvate automat de sistem.

Forwarded events – se refera la evenimentele care au avut loc in interactiunea cu un alt calculator. Este foarte posibil ca acest log sa fie gol daca nu au avut loc interactiuni in lan.

Windows Event Viewer este un tool excelent cu ajutorul caruia puteti sa verificati daca aveti probleme pe sistemul de operare sau probleme harware si sa porniti procesul de rezolvare al lor.

How to » Noteworthy » Cum putem sa vedem si sa rezolvam erorile de sistem in Windows 10

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment