Cum poti sa instalezi Windows 10 sau Windows 11 fara licenta? Windows Product Key

Pana in 2015 cand a fost lansat Windows 10, nu se putea instala un sistem de operare Microsoft daca nu aveam un cod de licenta valid (Windows Product Key). In acest tutorial inveti cum poti sa instalezi Windows 10 sau Windows 11 fara licenta.

In cazul in care inca sunteti utilizator de Windows 7, Windows 8.1 sau un sistem de operare mai vechi, puteti incerca Windows 10, fara sa fie nevoie sa cumparati o licenta inainte de instalare. Nici nu mai este nevoie nicide celebrul CD de instalare Windows XP pe care scriam serialul cu markerul. Poti sa instalezi Windows 10 sau Windows 11 fara licenta si sa-l folosesti. Cu mici restrictii, dar nu foarte importante.

Odata cu Windows 10, Microsoft a inceput sa ofere utilizatorilor posibilitatea sa treaca peste pasul de activare a copiei Windows 10 sau Windows 11 in timpul procesului de instalare. In plus, imaginile ISO de instalare ale sistemelor de operare Windows 10 si Windows 11 se pot descarca gratuit de pe microsoft.com.

Cum poti sa instalezi Windows 10 sau Windows 11 fara licenta? Windows Product Key

Poti sa instalezi noile versiuni de Windows si daca nu ai cumparat inca o licenta. In timpul procesului de instalare a sistemului de operare Windows 10 sau Windows 11, utilizatorul are posibilitatea sa treaca peste pasul de activare. Pasul in care se cere Windows product key pentru activarea copiei Windows 10 sau Windows 11.

Activarea Windows 10 sau Windows 11 se poate face dupa procesul de instalare.

Cat timp poti folosi Windows 10 sau Windows 11 fara licenta?

Windows 10 poate fi utilizat in mod normal o luna fara sa fie restricitii de utilizare. Dupa aceasta perioada, or sa apara restrictii de utilizare, insa fisierele personale nu vor fi sterse sau cu acces limitat. Sistemul va functiona in continuare, poti instala si rula aplicatii.

Microsoft aplica si pentru Windows 11 aceeasi politica.

Ce se intampla daca nu activezi Windows 10 sau Windows 11 dupa perioada de trial?

Dupa finalizarea perioadei de trial, daca nu introduci un Windows product key valid sau autentifici o licenta digitala atribuita unui cont Microsoft, incep sa apara limitarile si “invitatiile” pentru activarea Windows. Printre aceste limitari sunt multe de personalizare a Desktop si unele preferinte.

Activate Windows watermark

Primul element pe care il observam este aparitia pe Desktop a unui watermark in partea dreapta jos. “Activate Windows“. Cu recomandarea sa mergem in setari si sa facem activarea produsului.

Cum poti sa instalezi Windows 10 sau Windows 11 fara licenta
Cum poti sa instalezi Windows 10 sau Windows 11 fara licenta?

Vor fi niste limitari de utilizare daca produsul nu este activat.

Limitari de personalizare Taskbar, Start Menu, Themes, Dark Mode

You need to activate Windows before you can personaloze your PC

Taskbar este o parte importanta a Windows 11 si Windows 10. Bara din partea de jos unde avem iconitele aplicatiilor deschise, meniul de start, acces catre widgets si data. Personalizarea acestei zone vizuale este limitata daca nu activam licenta Windows. Nu putem seta ascundere automata a Taskbar sau sa-i modificam dimensiunile.

Start Menu ne ofera acces rapid catre aplicatii, meniurile de setari, locuri din PC, plus optiunile de restart, inchidere PC, hibernare si altele. Personalizarea Start Menu nu se pot face decat activam copia de Windows. Un Windows product key valid pentru versiunea noastra de Windows.

Windows Theme este partea vizuala a sistemului de operare. Culorile si efectele Taskbar, File Explorer, culoarea intregului sistem, schimbarea imaginii de background, schimbarea sunetelor Windows, plus multe ale optiuni visual nu sunt disponibile pana ce Windows nu este activat.
Se poate folosi doar tema default a Windows 10 sau Windows 11, fara personalizari.

You need to activate Windows before you can personaloze your PC. No Product Key
You need to activate Windows before you can personaloze your PC. No Product Key

Lock Screen va fi cel implicit al sistemului de operare si nu se va putea schimba imaginea de background, nu se vor putea edita, adauga sau sterge widgets (Windows 11).

Dark Mode va fi de altefel o alta limitare vizuala daca Windows nu este activat. Aceasta interfata apreciata de foarte multi utilizatori va schimba intr-un mod dark atat interfata sistemului de operare cat si a aplicatiilor.

Notificari de activare a Windows 10 sau Windows 11

Daca folositi Windows pentru productivitate, notificarile de activare a licentei Windows vor fi cu siguranta in factor de stres si de distragere a atentiei. Microsoft chiar daca permite sa instalati Windows 11 sau 10 fara licenta, are un sistem de notificari foarte enervant, prin care invita utilizatorii sa activeze produsul sau sa cumpere o licenta de Windows.

Aceste notificari de activare Windows nu pot fi blocate.

Windows Update limitat – Securitate, bug, patch

Sistemele de operare Windows nu sunt lipsite de erori. Tinand cont de faptul ca Windows este instalat pe multe configaratii hardware si nu este un sistem de operare dedicat pentru un singur tip de PC, asa cum este macOS, erorile, bresele de securiate si bug-urile apar la tot pasul.
Microsoft corecteaza erorile de sistem, incompatibilitatile de drivere si rezolva probleme de secutitate prin intermediul sistemului de actualizare. Windows Update.
Daca utilizam Windows fara licenta, unele actualizari nu vor fi disponibile, iar PC-ul poate ramane vulnerabil in fata unor posibile atacuri informatice.

Concluzie: Utilizare Windows fara licenta – Product Activation Key

Windows 11 poate fi instalat si utilizat fara licenta (Windows Product Key), insa vor fi limitari ale caracteristicilor sistemului de operare. Nu este recomandat sa rulati un sistem de operare Windows fara licenta in afara perioadei de testare, mai ales daca PC-ul este folosit pentru productivitate. Notaficiarile repetate care cer activarea produsului or sa va distraga atentia, actualizarile de securitate si alte caracteristici utile or sa lipseasca.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Tutoriale si Noutati IT » Cum poti sa instalezi Windows 10 sau Windows 11 fara licenta? Windows Product Key

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR