Microsoft va introduce Desktop App Folders pe Windows 11 23H2

Microsoft pregateste noi caracteristici la viitoarea actualizare majora a Windows 11, care este asteptata sa fie lansata in tomana lui 2022, prin luna octombrie.
Desktop App Folders se pare ca va fi una din caracteristicile Windows 11 23H2.

Utilizatorii care au device-urile cu Windows 11 inrolate in Windows Insider Program, au observat ca de ceva timp Microsoft nu mai livreaza schimbari majore si nu mai aduce noi caracteristici. Semn aproape clar ca se va pregati un pachet de actualizari majore cu noi caracteristici ale Windows 11, dar care momentan nu este gata. Nici pentru Windows Insider Preview si nici pentru Dev Channel.

Ce este Deskop App Folders pe Windows 11

Timp de foarte multi ani, cam de la Windows XP si pana pe la Windows 10, Microsoft nu prea a inteles ca arhitectura sistemelor de operare trebuie sa aibe in prim plan productivitatea si accesul rapid la utilitare si aplicatii.

Odata cu Windows 10, s-au cautat diverse solutii pentru ca sistemul de operare sa fie mai pe placul utilizatorilor si focusat pe productivitate. S-au adaugat noi spatii de lucru, noi posibitati de shortcut catre foldere si aplicatii, plus multe alte caracteristici prezente pe Windows 10 si mai ales pe Windows 11.

Desktop App Folders nu este o caracteristica confirmata de Microsoft, insa a fost observata in timpul evenimentului Microsoft din aprilie 2022. Compania a spus numai ca intentioneaza ca in viitorul apropiat sa ofere utilizatorilor de Windows 11 posibilitatea de a adauga foldere cu aplicatii in Start Menu.

Desktop App Folders
Desktop App Folders

Folderul “Social media” din imaginea de mai sus, pare sa contina shortcuts ale aplicatiilor de socializare instalate pe sistemul de operare. In acelasi timp observam aplicatii de productivitate precum: Excel, PowerPoint si Mail care nu sunt grupate intr-un folder.

Acest folder cu aplicatii ar fi o caracteristica binevenita, care ar ajuta mult la mentinerea curata si o buna organizare a spatiului de lucru. Stim cu totii ca pe Desktop se aduna de multe ori fisiere de lucru si mai ales sunt insirate shortcuts ale aplicatiilor instalate pe sistem. Desktop App Folder ar trebui sa fie o organizare automata a programelor in foldere, in functie de destinatia ficaruia.

Caracteristica similara pe alte sisteme de operare

Ideea nu ar fi noua. Apple a introdus de ceva timp App Library pe iPadOS si iOS. O pagina dedicata in care se regasesc folderele aplicatiilor instalate pe sistem, unde sortarea se face automat si in care utilizatorul nu poate interveni.

App Library on iPadOS
App Library on iPadOS

Utilizatorii de Mac au la dispozitie atat Launchpad, un panou dinamic in care sunt toate aplicatiile si in care se pot crea manual foldere in care acestea sa fie sortate pe categorii.
Pentru Desktop exista optiunea de grupare automata a fisierelor in functie de tipul lor, in “stacks”. Un fel de librarie care aduna fisirele de acelasi tip de pe Desktop intr-un singur loc, urmand sa le extinda la un simplu click.

Speram ca Desktop App Folders sa se concretizeze si sa devina cat mai curand o caracteristica a Windows 11.

Ar ajuta foarte mult la mentinerea unui spatiu de lucru curat si organizat.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment